Fietsroutes

Fietsroutes

fietsknooppunt

Eigen fietsroute maken met de fietsknooppunten

Maak met Fietseropuit.nl uw eigen fietsroute op maat. Heerlijk ontspannen fietsen over de mooiste fietspaden van knooppunt naar knooppunt. Fietsknooppunt 92 start in Loenen. De fietsknooppunten zijn aangegeven met knooppunt borden en wegwijspaddestoelen.

Rondje Loenen 12 km

De route start bij de Loenense waterval. Onderweg treft u een verrassende diversiteit aan erfgoed en monumenten aan. Een middeleeuws slagveld, een kasteel, een monumentale erebegraafplaats en roemruchte hotels uit vervlogen tijden. De tocht eindigt bij het voormalige station van Loenen. Tussendoor kunt u genieten van het Apeldoorns kanaal en IJssel.

Weidekoeienroute 22,7 km

Het landschap van Loenen is een toeristisch toplandschap. In een heuvelig landschap dat bijna buitenlands aandoet. Maar zij heeft ook een oerhollands agrarisch landschap met grazende koeien en weidevogels op de weilanden met bloemrijke slootkanten. 

Pittige fietstocht rondom Loenen 57km

Fraaie fietstocht vol afwisseling, met onderweg de hoogste waterval van Nederland, wildrijke bossen op de Veluwe, heidevelden met Schotse hooglanders en de landgoederen Leusveld en Voorstonden. De route volgt grotendeels de bekende fietsknooppunten die onderweg staan aangegeven.

Apeldoorns kanaal

Fietsroute landgoederen IJsselvallei 33,1km

Fietstocht op de overgang van de Veluwe naar de IJsselvallei, langs landgoederen Leusveld en Voorstonden. Vergezichten, kleinschalig agrarische landschap en bloemrijke natte graslanden. Idylisch en gevarieerd!
De 33 km lange route is ongeveer 20% onverhard.

Fietsroute Vrijenbergerspreng Loenen 14,98km

In deze heerlijke afwisselende fietsroute speelt het water van de Veluwe de hoofdrol. Je fietst langs de Vrijenbergerspreng met de hoogste waterval van Nederland en het verstilde karakter van het Apeldoorns Kanaal. Door het glooiende boerenlandschap rondom het dorp Loenen met bolle akkers en weilanden, van het met bos besloten landschap langs de beek naar het open landschap met vergezichten over de IJsselvallei. Onderweg heb je goede kans op het zien van diersporen van wilde zwijnen, edelherten en reeën. En wie weet kruisen ze zelfs je pad.

Energiek fietsen 29 km

Energiebesparing en schone energie opwekken. De fietstocht van Apeldoorn richting Loenen. In de route zit een kaartje met daarop de punten en een toelichting. Tijdens deze tocht, kom je langs allerlei plekken waar veel gedaan wordt aan energiebesparing en duurzaamheid.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud