Fietsroutes

fietsknooppuntEigen fietsroute maken met de fietsknooppunten
Maak met Fietseropuit.nl uw eigen fietsroute op maat. Heerlijk ontspannen fietsen over de mooiste fietspaden van knooppunt naar knooppunt. Fietsknooppunt 92 start in Loenen. De fietsknooppunten zijn aangegeven met knooppunt borden en wegwijspaddestoelen.

 

kasteel ter horst loenenRondje Loenen 12 km
De route start bij de Loenense waterval. Onderweg treft u een verrassende diversiteit aan erfgoed en monumenten aan. Een middeleeuws slagveld, een kasteel, een monumentale erebegraafplaats en roemruchte hotels uit vervlogen tijden. De tocht eindigt bij het voormalige station van Loenen. Tussendoor kunt u genieten van het Apeldoorns kanaal en IJssel.

 

weidekoeienrouteWeidekoeienroute 22,7 km
Het landschap van Loenen is een toeristisch toplandschap. In een heuvelig landschap dat bijna buitenlands aandoet. Maar zij heeft ook een oerhollands agrarisch landschap met grazende koeien en weidevogels op de weilanden met bloemrijke slootkanten. 

 

schapen op de loenermarkLoenermarkroutes van Natuurmonumenten keuze uit 22 of 32 km
Onderweg is het genieten van de landgoederen, het bos en de heide. In de folder staat zowel een routebeschrijving als beknopte informatie over het landschap. De fietstocht start en eindigt bij het bezoekerscentrum Veluwezoom. In de folder is een routekaart opgenomen. In de routebeschrijving zijn ANWB-paddestoelen vermeld met P....(cijfers).

 

Apeldoorns kanaalIJsselvallei 57km
Een lange route grotendeels door landbouwgebied naar de uiterwaarden van de IJssel. U fietst langs het Apeldoorns kanaal naar Voorst. Via de Voorster klei met in de verte de ruïne van slot Nijenbeek. Door de bossen bij Klarenbeek  weer terug naar Beekbergen en Loenen. Start bij knooppunt 93 in Loenen.

 

Energiek fietsen 29 km
Energiebesparing en schone energie opwekken. De fietstocht van Apeldoorn richting Loenen. In de route zit een kaartje met daarop de punten en een toelichting. Tijdens deze tocht, kom je langs allerlei plekken waar veel gedaan wordt aan energiebesparing en duurzaamheid.