Ondernemen in Loenen

Loenen heeft ongeveer 3300 inwoners en circa 470 ondernemers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We kunnen hieruit constateren dat Loenenaren ondernemende mensen zijn.

loenen gelderland

Loenen heeft een ondernemersklimaat.

Loenen ligt centraal aan de rand van de stedendriehoek en vlak bij de aansluiting aan de snelweg A50 en de A1. Met een klein half uur bent u in Apeldoorn, Arnhem, Zutphen of Deventer. Ondanks deze centrale locatie kunt u in Loenen wel de rust vinden om nieuwe inspiratie of energie op te doen.
Loenen kent een aantal grote ondernemers, waaronder de papierfabrieken, een transportbedrijf en een bloedverwerkend bedrijf. Dit zijn bedrijven die nationaal en internationaal opereren. Daarnaast zijn er heel veel bedrijven die lokaal werken. Denk aan bouwbedrijven, schildersbedrijven en tuinaanleg. Maar ook bijvoorbeeld administratiekantoren en schoonheidssalons. Met 3200 inwoners is Loenen geen groot dorp. Het is daarom ook niet vreemd dat het geen echt winkelcentrum heeft. Ze noemen Loenen daarom ook weleens een slapend dorp. En toch, als je even rondkijkt dan heeft Loenen veel meer winkels dan je op het eerste gezicht verwacht.

Werk en ondernemen loenen

Loenen bruist van energie.

In 2013 is Loenen verkozen tot het Energiekste dorp van Apeldoorn. Hierdoor is Loenen uitgegroeid tot een energiebewust dorp. De bedrijven in Loenen worden ook bewust gemaakt steeds duurzamer te gaan produceren. Zo is rondom Loenen een nieuwe energieke markt ontstaan. Omdat Loenen veel bedrijven heeft kunt u veelal een bedrijf vinden waar u naar op zoek bent. Daarvoor hoeft u niet verder te zoeken. Het punt is dat veel van deze bedrijven op dit moment niet zichtbaar zijn. Daar komt binnenkort verandering in. Alle bedrijven in Loenen zijn over niet al te lange tijd te vinden op deze website.

Ondernemersvereniging Lomivé.
Loenen heeft een ondernemersvereniging Lomivé die de belangen behartigt voor haar leden en daarnaast de ondernemers bindt door activiteiten te organiseren waar men elkaar ontmoeten kan.
Naar de website van ondernemersvereniging >>

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud