Bezoekers

Loenen op de Veluwe is een uitgestrekt dorp dat ligt tussen Apeldoorn en Arnhem  in de provincie Gelderland en al wordt genoemd in het jaar 838. Rond Loenen liggen prachtige bossen met uitgestrekte heidevelden. Hier kunt u heerlijk wandelen of fietsen. In Loenen is altijd wel wat te beleven. Lees meer over loenen >>

schaapscheerdersfeest

Activiteiten en evenementen

In Loenen worden diverse grote evenementen en activiteiten georganiseerd. Een overzicht van de komende activiteiten kunt u vinden in het agenda overzicht.
Het laatste nieuws over Loenen kunt u hier vinden. 

Tourist Information

In en rondom Apeldoorn vind je diverse Tourist Informationpunten die informatie bieden over de veelzijdigheid van Apeldoorn en omgeving en waar je folders kunt halen met wat er te doen is en om Apeldoorn!

belangrijke informatie

Belangrijke informatie

IN LEVENSBEDREIGENDE SITUATIES POLITIE, BRANDWEER, AMBULANCE: 112
Het is vervelend wanneer u op vakantie bent en er gebeurt iets naars. Waardoor u naar een dokter moet of een eerste hulppost.Uw huisdier een dierenarts moet bezoeken. De auto of camper het begeeft waardoor u wegenwacht service nodig heeft.

Horeca en uitgaan loenen

Horeca en uitgaan in Loenen

Loenen heeft diverse mogelijkheden om uit te gaan. Om uit eten te gaan is er keuze genoeg. U kunt gaan voor een eenvoudig hapje bij de snackbar of juist een uitgebreid 4 gangen menu.
In de avond kunt u gebruik maken van de plaatselijke cafes.
Ook voor jongeren biedt het dorp uitgaansgelegenheid “Spritshz”.

Kunst en cultuur loenen

Kunst en cultuur

Loenen is rijk aan historie en biedt veel bezienswaardigheden. Zoals de schaapskooi, Kasteel ter HorstDe Middelste Molen en het Ereveld. Loenen heeft ook een eigen stoomtreinstation.
Bent u een kunstliefhebber? Dan is er in Loenen genoeg te zien. Er zijn diverse ateliers en beeldentuinen om te bekijken. Eenmaal per jaar wordt er een kunstroute georganiseerd.

Natuur en recreatie

Loenen ligt aan de rand van de Veluwezoom. Een prachtige omgeving met veel verschillende natuurgebieden om te fietsen, te wandelen of paard te rijden. Ook worden er met regelmaat excursies georganiseerd.
In de buitenlucht kunt u de omgeving verkenning op een buggy of in een kano. Liever gereden worden ga den mee met een tocht op de stoomtrein of een tocht op de huifkar. Loenen beschikt over een prachtig zwembad met speel- en zonneweide.

Overnachtingsmogelijkheden, loenen

Overnachtingsmogelijkheden

In Loenen zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden. We hebben enkele hotels, diverse B&B’s en een paar zeer fraaie campings. Deze zijn gelegen in het dorp, aan de rand van de Veluwe of op de Veluwe zelf.
U loopt zo naar de supermarkt of huurt een fiets in het dorp. Diverse campings zijn ingericht voor kinderen bij anderen kunt u juist de ultieme rust van de Veluwe te ervaren.

Winkels en voorzieningen

Zo op het eerste gezicht heeft Loenen weinig winkels en voorzieningen. Dat komt mede omdat Loenen geen dorpskern heeft en de winkels en voorzieningen verspreid liggen in het dorp.Voor uw dagelijkse boodschappen hoeft u niet ver te zoeken, daarvoor kunt u gewoon bij de supermarkt in het dorp terecht. Hier vindt u ook een brievenbus en pinautomaat.

Toerisme

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud