Wandelroutes

Wandelen

 

Waterval LoenenWandelroute Vrijenberg langs Loenense waterval 4,5km
Deze route gaat van de oostelijke stuwwal van de Veluwe naar de IJsselvallei. Ideaal om met je (klein)kinderen te wandelen; behalve over het erf van zorgboederij de Groote Modderkolk voert deze afwisselende wandelroute door bos en halfopen landschap en langs een waterval

 

groenouwe loenenWandelroute Rondje Loenermark 15,4km
Deze route komt door bos en open gebieden met mooie heidevelden. U wandelt vanaf de schaapskooi door gebied Steilhul door Groenouwe langs de Zilvense heide door de Loenermark terug naar de Schaapskooi.

 

De Groote ModderkolkWandelroute Loenense Enk 3,9km
Deze cultuurhistorische wandelroute leidt je door het Veluwse dorp Loenen en door open terrein en bos in de directe omgeving. Je loopt vooral op onverharde paden en start en eindigt bij zorgboerderij de Groote Modderkolk.

 

LoenermarkZwarte, blauwe en rode paaltjes routes van GLK.
Geldersch Landschap heeft 3 kleuren routes uitgezet over de Loenermark. Deze zijn aangegeven met paaltjes.
Blauwe route van ca. 6 km (nummers 1 t/m 3 en 10 t/m 12).
Zwarte route van ca. 8 km (nummers 3 t/m 10).
Rode IVN route van ca. 2 km.

zwerfkeienrouteDe zwerfkeienroute
Deze route is te volgen door zwerfkeien met pijlen. De route is 7 kilometer lang en voert door een zeer gevarieerd Veluws landschap over bospaden, langs zandverstuivingen, langs een vennetje en biedt mooie uitzichten op heidevelden. Vanaf de parkeerplaats bij de schaapskooi aan de Droefakkers is de route te lopen.

 

Groene Wissel 19km
Wandeling voor de liefhebbers van bossen, heidevelden en (spreng)beken. Na de landweggetjes en graspaden door het kleinschalig agrarisch landschap rond Loenen wandelt u door het stille Loenense Bos, langs de uitgestrekte, glooiende Loenermark- en Zilvenseheide naar de sprengen. 

 

schapen op de heideTrage tocht Loenermark 17 km
De wandeling gaat door heidevelden en bossen. Dit deel van de Veluwe heeft een rijke wildstand van edelherten, reeën en wilde zwijnen. Het einde van de wandeling gaat langs de schaapskooi van waaruit een kudde Veluwse heideschapen de omliggende heide begraast. 

 

Trekvogelpad Pieterpad- overdwars 400km
Het Trekvogelpad, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het u allemaal zien.

Route Loenens EnkenpadKlompenpad Loenense Enkenpad 11 km
Ontdek het mooie buitengebied van Loenen op de overgang van het Veluwemassief naar de IJsselvallei. Wandelen in een glooiend landschap over enken, langs sprengbeken, over historische landgoederen en door een natuurtuin. Klompen aan, rugzak op en gaan! Het Loenense Enkenpad is te verkorten tot 9 km of 6 km. De nummers op de plattegrond in de brochure verwijzen naar bezienswaardigheden langs de route