Wandelroutes

Wandelen in omgeving Loenen

Waterval Loenen

Wandelroute Vrijenberg langs Loenense waterval 4,5km

Deze route gaat van de oostelijke stuwwal van de Veluwe naar de IJsselvallei. Ideaal om met je (klein)kinderen te wandelen; behalve over het erf van zorgboederij de Groote Modderkolk voert deze afwisselende wandelroute door bos en halfopen landschap en langs een waterval

Rondom Loenen 10.7km

Deze stevige wandeling start en eindigt bij De Groote Modderkolk in Loenen. De route loopt veelal over onverharde paden, door open terrein en bos. Hij leidt je langs historische enken, een oud kerkenpad en een bijzondere natuurtuin.

loenermark

Blauwe en rode paaltjes routes van GLK.

Geldersch Landschap heeft 2 kleuren routes uitgezet over de Loenermark. Deze zijn aangegeven met paaltjes.
Blauwe route van ca. 6 km
Rode IVN route van ca. 2,5 km.

De rode route is geschikt om met een kinderwagen te wandelen. De zwerfkeienroutes gaan over smalle paadjes door bos en hei en kunnen niet worden bewandeld met rolstoelen en kinderwagens.

zwerfkeienroute

De zwerfkeienroutes

Deze routes zijn te volgen door zwerfkeien met pijlen. De witte route is 7 kilometer en de gele route is 13,5km lang en voert door een zeer gevarieerd Veluws landschap over bospaden, langs zandverstuivingen, langs een vennetje en biedt mooie uitzichten op heidevelden. Beide zijn vanaf de parkeerplaats bij de schaapskooi aan de Droefakkers is de route te lopen.

Natuurtuin harmanahof

Klompenpad Loenense Enkenpad 11 km

Ontdek het mooie buitengebied van Loenen op de overgang van het Veluwemassief naar de IJsselvallei. Wandelen in een glooiend landschap over enken, langs sprengbeken, over historische landgoederen en door een natuurtuin. Klompen aan, rugzak op en gaan! Het Loenense Enkenpad is te verkorten tot 9 km of 6 km. De nummers op de plattegrond in de brochure verwijzen naar bezienswaardigheden langs de route

Groene Wissel 19km

Wandeling voor de liefhebbers van bossen, heidevelden en (spreng)beken. Na de landweggetjes en graspaden door het kleinschalig agrarisch landschap rond Loenen wandelt u door het stille Loenense Bos, langs de uitgestrekte, glooiende Loenermark– en Zilvenseheide naar de sprengen. 

Trage tocht Loenermark 17 km

De wandeling gaat door heidevelden en bossen. Dit deel van de Veluwe heeft een rijke wildstand van edelherten, reeën en wilde zwijnen. Het einde van de wandeling gaat langs de schaapskooi van waaruit een kudde Veluwse heideschapen de omliggende heide begraast. 

Trekvogelpad Pieterpad- overdwars 400km

Het Trekvogelpad, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het u allemaal zien.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud