Natuurtuin Harmanahof

Natuurtuin Harmanahof

Harmana Kolkmeijer werkte in Amsterdam en had een weekendhuis aan de Loener schepersweg  in Loenen. Na haar dood heeft ze haar huis en landerijen geschonken aan Natuurmonumenten. Ze had op haar terrein een vlindertuin ingericht.

Natuurmonumenten heeft de IVN – afdeling Eerbeek en omstreken,  erbij ingeschakeld. Zij hebben de naam “de Harmanahof” eraan gegeven. Het is een plek geworden waar vlinders, maar ook veel andere dieren zich thuis voelen. Om de leefgebieden van de verschillende dieren te verbeteren is er een grote poel gegraven, het bloemrijke grasland is onder handen genomen en stukken bodem zijn verschraald. Ook is er een echte ‘insectenflat” gebouwd die ruimte biedt aan talrijke solitair levende bijen en andere insecten die voor hun voortbestaan van hout afhankelijk zijn. Ook heeft IVN de nodige aandacht aan de beplanting besteed. Deze dienen weer voor voedsel of de bloemen zorgen voor een nectaraanbod voor de insecten.
Reden genoeg om de natuurtuin Harmanahof met een bezoek te vereren.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud