Reizen met de stoomtrein

Stoomtrein station Loenen

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) bestaat sinds 1975 en rijdt sindsdien, als bijzondere attractie, met diverse stoomlocomotieven over de Veluwe. Intussen is er een indrukwekkend en afwisselend materieelpark opgebouwd met daarin een grote collectie oude stoom- en diesellocomotieven, historische rijtuigen en goederenwagens.  

De Koningslijn
De VSM beschikt over een eigen spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren, met tussenstations in Beekbergen, Loenen en Eerbeek. Het traject maakt deel uit van de zogenaamde Koningslijn, welke oorspronkelijk van Dieren, via Apeldoorn naar Zwolle ging.

De VSM wordt uitsluitend gerund door enthousiaste en vakbekwame vrijwilligers. Met veel zorg, geduld en kennis werken zij aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen, goederenwagens en het spoor.

Rijdagen: Op 5 juli 2020 gaat de stoomtrein van de VSM weer rijden. Vervolgens rijdt de trein elke dag van 12 juli tot en met 30 augustus, behalve op zaterdagen.   Wegens Corona-maatregelen kan de stoomtreinreis alléén worden begonnen en geëindigd in station Beekbergen (Dorpstraat 140) om 10:00u en om 13:30u .
Voor de volledige agenda en dienstregeling: zie www.stoomtrein.org

Reserveren voor een rit is verplicht (i.v.m. RIVM maatregelen)
Dit kan op www.stoomtrein.org
Prijzen 2020: Volwassenen € 15,00, kinderen van 4 t/m 11 jaar:  € 7,50

Betalen: Bij reservering.
Toegankelijkheid: Er is een rolstoellift in de trein aanwezig.