Stoomtrein station Loenen

Stoomtrein Loenen

Station Loenen - Hoofdweg 95 - 7371 AG Loenen

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) bestaat sinds 1975 en rijdt sindsdien, als bijzondere attractie, met diverse stoomlocomotieven over de Veluwe. Intussen is er een indrukwekkend en afwisselend materieelpark opgebouwd met daarin een grote collectie oude stoom- en diesellocomotieven, historische rijtuigen en goederenwagens.  

De Koningslijn
Koningslijn De VSM beschikt over een eigen spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren, met tussenstations in Beekbergen, Loenen en Eerbeek. Het traject maakt deel uit van de zogenaamde Koningslijn, welke oorspronkelijk van Dieren, via Apeldoorn naar Zwolle ging.

De VSM wordt uitsluitend gerund door enthousiaste en vakbekwame vrijwilligers. Met veel zorg, geduld en kennis werken zij aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen, goederenwagens en het spoor.

Prijzen en kaartverkoop:
Dagkaart volwassenen € 15 - dagkaart kinderen (4 t/m 11jr) € 7,50
Half retour (één station) € 10
Enkele reis € 10
Kinderen 0 t/m 3 jaar rijden gratis mee

Betalen: Bij de VSM is pinnen mogelijk bij de kaartverkoop bij één van de conducteurs op het perron of in de trein.
Toegankelijkheid: Er is een rolstoellift in de trein aanwezig. Deze is niet te gebruiken op de stations Immenbergweg en Eerbeek. Het aantal plaatsen voor rolstoelers in de trein is er beperkt. In elke trein is een restauratierijtuig aanwezig.

Lunchen in de trein

Bij de VSM kun je een treinreis over de Veluwe combineren met een overheerlijke lunch. Hiervoor beschikt de VSM over een aantal historische luxe restauratierijtuigen, waarvan enkele uitgerust zijn met een -nog altijd- werkende keuken.

Volwassenen € 29,50 Kinderen (4 t/m 11 jr) € 17,50 prijs is incl. uw treinkaartje

Bijzondere ritten

In 2017 rijdt de VSM naast de reguliere dienstregeling ook enkele ritten met een bijzondere dienstregeling. Zo worden er gedurende het jaar enkele lunch- en dinerritten georganiseerd. Of wat te denken van het grootste stoomtreinfestival van Nederland "Terug naar Toen".
Hieronder ziet u een overzicht van de bijzondere evenementen.

Zondagse-Lunch-Express Iedere zondag in de periode van 16 april t/m 22 oktober (met uitzondering van 3 september) en in het Paas- en Pinksterweekend
Speciale tip: Vaderdag (18 juni) en Moederdag (14 mei)
Stomige-Asperge-Express 6 mei
Nationale Stoomtreindag 25 mei (Hemelvaartsdag)
Terug naar Toen 2 september
3 september
Halloween-Griezel-Express 21 oktober
Wilddiner-Express 29 oktober
Stomige-Stampotten-Express 5 november
Sinterklaas-Pepernoten-Express 25 november
2 december
Veluwsche Kerstmarkt 9 december
Kerstdiner-Express 27 december