Kasteel Ter Horst

Kasteel Ter Horst

Kasteel Ter Horst – Hoofdweg 74 – 7371 AK Loenen (GLD)

Aan de Hoofdweg in Loenen ligt het Kasteel Ter Horst. Het is gebouwd op de fundamenten van een middeleeuwse boerenhoeve. En eigenlijk staat het met de achterkant naar de Hoofdweg.
Omstreeks 1557 liet de Arhemse burgemeester Wijnand Hackhort (1522-1563) zijn zomer- en jachtverblijf bouwen. Het kasteel is zeven generaties lang eigendom gebleven van de adelijke familie Hackfort.
Het kasteel is nog altijd in bezit van een particuliere familie. De familie Russelman. Zij beschouwen het behoud van het kasteel en landgoed als hun levenswerk.
Kasteel Ter Horst is een schitterende trouwlocatie. Daarnaast zijn er diverse bedrijven in de koetshuizen gevestigd.

Bezoek Kasteel Ter Horst

Rondleidingen Stichting Wijnand Hackfort
Deze worden verzorgd door gidsen van de Stichting Wijnand Hackfort.
De rondleidingen vinden plaats op alle donderdagen van 14:00 uur tot 15.30 uur.

Vanaf mei t/m oktober 2017 zijn er ook rondleidingen op maandag om 10:30 uur en 14:00 uur en ook op de donderdag om 14:00 uur.

Kaartverkoop vanaf een half uur voor aanvang bij de kasteelwinkel of bij boekhandel Hendriks in Eerbeek (volw.€6,50 /kind.€4,-). De kaarten verkrijgbaar bij Bistro de Bron zijn incl. consumptie (volw.€8,25/kind.€5,-)

Het is ook mogelijk het kasteel op afspraak te bezoeken (groepsgrootte minimaal 8 personen) Informatie en reserveringen liefst per mail: stichtingwijnandhacfort@gmail.com  of per telefoon: 06-39785049.

De volledige opbrengst komt ten goede aan het ondersteunen van kleinschalige restauratieprojecten.