Waterval Loenen

Waterval Loenen

Waterval – Beekbergerweg 52 – Loenen
Loenen heeft de hoogste waterval van het land. De waterval heeft een verval van 15 meter. Deze is in de crisisjaren gegraven en het water komt uit in het Apeldoorn-Dierenskanaal. De spreng die het water levert, ontspringt in de bossen van het Schalter en bestaat uit twee delen, de Vrijenbergspreng en de Veldhuizerspreng. Deze zijn ieder ongeveer 6 kilometer lang. Ook zijn er nog diverse zijsprengen, waardoor er geleidelijk een brede beek wordt gevormd. Met stuwbalken wordt het wat op diverse plaatsen op peil gehouden.

De trappen van de waterval zijn aangelegd. Langs de weg ernaar toe zijn enkele jaren geleden alle bomen gekapt en nieuwe bomen aangeplant.

Bezoek de hoogste Waterval van Nederland

De waterval is te bereiken via de de grote weg (N786) van Loenen naar Beekbergen. In de buurt van de waterval is een parkeerterrein, deze staat d.m.v. bordjes aangegeven.

De grootste waterval ligt achter de grote parkeerplaats. Zo’n 10 minuten lopen stroomopwaarts, zijn nog een aantal watertrappen te vinden.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud