Inwoners

Loenen is een dorp aan de rand van de Veluwe in de provincie Gelderland. Loenen heeft ca. 3.300 inwoners en is een dorp met een landelijk en groen karakter in de Gemeente Apeldoorn. Loenen kenmerkt zich ook met een actief verenigingsleven, voor zowel oud als jong. Lees meer over Loenen >> 

Vereniging Loenen Zonnedorp

Het bestuur van Vereniging Loenen Zonnedorp behartigt de belangen van de inwoners van Loenen bij bijvoorbeeld de Gemeente Apeldoorn. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de leefbaarheid in ons dorp.

Evenementen, nieuws en activiteiten

In Loenen worden diverse activiteiten georganiseerd. U vindt de komende activiteiten terug in het agendaoverzicht. Het laatste nieuws van Loenen vindt u terug in het nieuwsoverzicht. Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws meld u dan voor het “Nieuws uut Loenen”  u ontvangt deze krant dan maandelijks digitaal per e-mail. Wilt u iets betekenen voor Loenen? Kijkt u dan onder het kopje hulpvragen.

Jeugd en onderwijs

Bent u voor uw baby of kind op zoek naar passende opvang of de basisschool? U vindt het allemaal in Loenen. Loenen beschikt over een drietal basisscholen, maar ook een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Ook voor bijles of voor basisschoolkinderen in de vakantie zijn er genoeg mogelijkheden.

zonnepanelen loenen

Natuur en milieu

Loenen ligt midden op de Veluwe. Dat betekent veel prachtige bossen in de directe omgeving en de achtertuin loopt tot Arnhem. Loenen is in 2014 uitgeroepen tot winnaar energieke dorpen Apeldoorn. Dat betekent dat er wordt gewerkt aan Loenen Energie Neutraal. U ziet het aan de vele zonnepanelen op de daken. Hierdoor worden bomen gespaard. Ook afval wordt fanatiek gescheiden in Loenen.

Geloof en kerken loenen

Religie en kerken

Loenen beschikt nog over een tweetal kerken de Rooms Katholieke en de Nederlands Hervormde Kerk waar diensten worden gehouden. Daarnaast zijn er andere geloofsgroepen die zich in Loenen hebben gevestigd. Zoals de Ashram Sada Shiva Dham, het Boedisme en de Blue Star Holland.

Sport en recreatie loenen

Sport en recreatie

Loenen heeft een groot aantal verenigingen die zich bezighouden met sport. Deze verenigingen richten zich op ouderen en jongeren. Er is een bloeiende voetbalvereniging, maar ook een actieve gymvereniging.  Voor de ouderen onder ons is er een koersbalclub. Houdt u meer van tennissen dan kunt u lid worden van de tennisclub. Wanneer u zelf een paard hebt dan kunt u zich aansluiten bij de rijvereniging of uw kind bij de ponyclub. Om te recreëren hoef je niet ver te zoeken. Wat dacht u van hardlopen of mountainbiken over de Loenermark of het kanaal.

Verenigingen

Loenen heeft een groot aantal verenigingen die zich bezighouden met muziek, recreatie, ondernemen, sport en gezellig samen zijn. Deze verenigingen richten zich op ouderen en jongeren. Zoek je een gezellige vereniging dan kun je terecht bij bejaardensoos of een vrouwenvereniging. Voor ondernemers is er de Lomivé en voor jongeren de Spritshz. Houdt u van lachen dan kunt u zich aansluiten bij de Gulle lach. Op de hoogte blijven van Loenen dan sluit u zich aan bij ver. Loenen Zonnedorp.

Werk en ondernemen loenen

Werk en ondernemen

Loenen is met 450 ondernemers een ondernemend dorp en ligt centraal aan de rand van de stedendriehoek. Ook heeft Loenen een aantal bedrijfsverzamelgebouwen. Heeft u geen werk of zoekt u personeel? Vanuit het Werkplein begeleid de gemeente inwoners naar een nieuwe baan én voorzien we werkgevers van geschikt personeel. Bent u op zoek naar werk? Of wilt u meer weten over een uitkering? Dan bent u bij het Werkplein Activerium aan het goede adres. In het Werkplein Activerium is ook de Stadsbank Apeldoorn en Jongerenloket gevestigd.

Bouwen en wonen loenen

Wonen en bouwen

Loenen en omgeving heeft 3300 inwoners met een bevolkingsdichtheid van 84 inwoners per vierkante kilometer. Het is prettig wonen in Loenen. Er wordt weer gebouwd. Regelmatig staan er huizen te koop of te huur. Welke subsidies of leningen kan ik krijgen? En met welke regels dien ik rekening te houden. Wat heb ik aan Loenen Energie Neutraal en waar komt het drinkwater vandaag en wie beheert de riolering.

Zorg en welzijn

De overheid wil dat mensen langer zelfstandig blijven wonen. Loenen heeft hiervoor verschillende mogelijkheden en vanuit de Gemeente Apeldoorn wordt ondersteuning gegeven om zelfstandig wonen mogelijk te maken.
De Bruisbeek is het ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar iedere dag gezellige activiteiten worden georganiseerd. Een groot aantal vrijwilligers werkt mee aan een goede verzorging en prettige sfeer. Iedereen is van harte welkom.

Inwoners

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud