Jeugd en onderwijs

Bent u voor uw baby of kind op zoek naar passende opvang of de basisschool? U vindt het allemaal in Loenen.

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar kunt u terecht bij Kinderopvang de Wigwam.
Bij kinderopvangorganisatie (k.o.o.) DE WIGWAM kunnen kinderen, zowel binnen als buiten, lekker spelen, ontdekken en hun fantasie gebruiken. Men vindt het belangrijk dat kinderen het bij hen naar de zin hebben. Omdat kinderen zich veilig en vertrouwd moeten voelen, werken ze met vaste leidsters op vaste dagen. Bovendien is er structuur en regelmaat in de dagindeling van uw kind. De kinderen eten, spelen en slapen op vaste tijden en er zijn duidelijke regels over wat wel en niet mag.

Buitenschoolse  opvang

Voor de buitenschoolse opvang kunt u terecht bij BSO de Bizons.
Op BSO De Bizons staan ontspanning en plezier voorop. De kinderen hebben er al een hele schooldag opzitten zodra ze ‘s middags bij de BSO komen. Op BSO De Bizons mogen kinderen genieten en ontspannen. Ze bootsen de thuissituatie zoveel mogelijk na. ‘s Middags drinken ze samen een kopje thee o.i.d. en eten ze fruit en een klein koekje. Ze zitten gezellig bij elkaar en de kinderen kunnen hun verhaal vertellen na een drukke schooldag. Ook staat de moppenkruk klaar voor de kinderen die graag een mop willen vertellen. Daarna gaan ze fijn spelen.

Kindervakantiespel Loenen
Het Kindervakantie spel-team zorgt iedere zomervakantie voor twee onvergetelijke weken voor de basisschoolkinderen uit Loenen. Ieder jaar organiseert het team weer een leuk programma en alle kids zijn welkom.

Peuterspeelzaal

Vindt u het leuk om enkele uurtjes per week de handen vrij te hebben, dan is peuterspeelzaal “Pippeloentje” een mogelijkheid.
Peuterspeelzaal Pippeloentje is een fijne plek voor kinderen van 2 tot 4 jaar om samen te spelen en zich te ontwikkelen. Een gezellig, functioneel lokaal en een mooie speelplaats buiten garanderen veel plezier. Wilt u sfeer komen proeven maak dan even een afspraak.

Basisscholen

Basisschool KBS de Poort
Sinds 1925 ligt deze basisschool op een prachtig gelegen locatie in Loenen en heeft een groen en natuurlijk speel-leerplein rondom het gebouw. De school heeft een warme en eigentijdse sfeer en binnen de school is er ruimte waar alle kinderen een goede plek hebben om te spelen en te werken. De Poort is een open katholieke basisschool voor 4-12 jarigen.

KBS De Poort wil een school zijn waar uw kind een leuke en leerzame basisschooltijd heeft. We willen alle kinderen inspirerend en uitdagend onderwijs bieden in een veilige, activerende en pedagogisch sterke omgeving, waar tegemoet wordt gekomen aan de individuele verschillen tussen kinderen. In ons onderwijs en in samenwerking met ouders willen wij de zelfstandigheid, het nemen van eigen verantwoordelijkheid, samenwerkend leren en het ontdekken en ontwikkelen van talenten bij kinderen bevorderen.

Basisschool OBS de tweede stee
De Tweede Stee wil een school zijn waar kinderen ruimte krijgen voor hun individuele en sociale ontwikkeling en respectvol met elkaar omgaan. Voor de school zijn dat absolute voorwaarden om het leerproces goed te laten verlopen. Ook de royale ligging van het schoolgebouw, met de sportvelden, werkt hieraan mee.

School Aventurijn
Aventurijn is een kleine vernieuwende school gehuisvest in de oude papiervakschool.  Kinderen van 4-18 jaar leren ieder op hun eigen wijze; leren van het leven zelf.  De school bestaat sinds 2000 en is goedgekeurd door de onderwijsinspectie.
Op Aventurijn is tevens een afhaalpunt gevestigd voor biologische producten, groente pakketten en brood.  Inwoners van Loenen kunnen hier op vrijdagen hun bestellingen ophalen.

Bijles nodig?

Gaat uw kind naar het vervolg onderwijs en heeft het bijles nodig. Hiervoor kunt u terecht bij Les op Maat.
Les op maat biedt vakkundige studiebegeleiding aan voor scholieren uit het middelbaar onderwijs (VMBO, Havo, VWO).
De 1-op-1 studiebegeleiding is voor scholieren vaak een uitkomst om hun kennis vakinhoudelijk bij te spijkeren en om in een goed studieritme te komen.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud