Sport en recreatie

Sport en recreatie

Loenen heeft veel sportverenigingen. Er is een bloeiende voetbalvereniging, maar ook een actieve gymvereniging.  Voor de ouderen onder ons is er een koersbalclub. Houdt u meer van tennissen dan kunt u lid worden van de tennisclub. Wanneer u zelf een paard hebt dan kunt u zich aansluiten bij de rijvereniging of uw kind bij de ponyclub. Rijdt u aangespannen dan is de menvereniging wellicht iets voor u. Loenen heeft een eigen autocross vereniging en voor visliefhebbers is er een hengelsportvereniging. Voor kinderen die graag in de natuur bezig zijn is er de scouting. 

Om te recreëren kunt u kosteloos gebruik maken van onze prachtige bossen. U kunt er prachtige wandelingen maken door bijvoorbeeld een wandelroute te volgen. Er zijn een groot aantal routes uitgezet in de omgeving van Loenen. Maar het blijft altijd leuk om naar de schaapsweide te gaan en daar te picknicken of spelletjes te doen met uw kinderen of kleinkinderen. Ook fietsen in onze omgeving is altijd de moeite waard of het nu voorjaar, zomer of herfst is, er blijft altijd wat te zien. Bekijk de wandelroutesfietsroutesmountainbikeroute of de ruiter- en menroutes.

Is het mooi weer dan wilt u vast wel eens zwemmen in ons prachtige zwembad aan de Molenallee. Gaat u meerdere keren of hebt u kinderen, dan is het wellicht handig om een (gezins)abonnement te nemen. Het zwembad is modern en het water wordt sinds kort verwarmd door middel van zonnepanelen. Er is een lekkere grote glijbaan en voor de kleintje is er een apart zwembadje. Ook is er een grote zonneweide.
Wat voor bezoeker geldt, geldt natuurlijk ook voor u als inwoner. Kijk daarom voor meer informatie op natuur en recreatie bij toerisme.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud