Mountainbiken

Mountainbiken

Vanuit Loenen start een prachtige MTB Route van ± 50 km. U fietst deze heuvelachtige route door de Loenermark met prachtig heidevelden. U heeft hier een ATB vergunning voor nodig. Op de Veluwe kunt u allerlei wild tegen komen zoals: Schotse Hooglanders, schapen, herten en zwijnen.

U  kunt MTB’s en E-MTB’s huren bij Bike and Eat.

ATB vergunning Natuurmonumenten

Ga je éénmalig fietsen in onze gebieden, koop dan een dagpas (€5,-) of 2-daagse/weekendpas (€7,50)
Een jaarvergunning voor ATB-ers à € 15,00 is verplicht op de Veluwezoom. Met de opbrengst van de vergunningen wordt deze bijzondere route onderhouden. De vergunning is ook geldig in de Loonse en Drunense Duinen en het Bergherbos.

Routes

MTB route 49,3 km
Route: 
Loenen – Woeste Hoeve – Velp – Rheden – De Steeg- Ellecom – Dieren – Laag-Soeren – Loenen en heeft 572 hoogtemeters.
Bewegwijzering: De route is gemarkeerd met houten palen met gele plaatjes met daarop in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Verder zijn er witte bordjes met zwarte pijlen voor de overige voor mountainbikers geschikte paden en geel/witte bordjes met zwarte pijlen voor verbindings- en aanrijdroutes. De route is in twee richtingen bewegwijzerd.
Natuurbeheer: De route loopt over gronden van diverse eigenaren zoals: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Geldersch Landschap en Kastelen.
Landschap:  De route loopt door natuurgebied de Veluwezoom met uitgestrekte bossen en heidevelden en stuifzandvlaktes. De route wijkt regelmatig af naar ruigere stukken, zoals een singletrack met diepe kuilen dwars door een veld varens. Het gebied kent veel variatie in landschap en in hoogte verschillen. Het gebied is voor Nederlandse begrippen erg heuvelachtig.

Rheden route – zwart/geel – 52 km
De route is aangegeven op gele bordjes met een zwart mtb teken. De aanrijdroutes en verkortingen zijn aangegeven met geel/witte bordjes met een zwart teken en de overige paden met gele bordjes met een zwart mtb teken. Dit is erg verwarrend weet ik uit ervaring, dus let goed op.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud