Ruiter en menroutes

Ruiter en Menroutes

oenen staat bekend om de prachtige bossen en heidevelden. De prachtige paden op de Loenermark zijn aangelegd door Geldersch Landschap. Op de Loenermark vindt u de Schaapskooi en schaapskudde. Vanuit hier rijdt u zo naar de Veluwezoom waar de paden van Natuurmonumenten liggen, hier heeft u een ruitervergunning voor nodig. Op de Veluwe kunt u allerlei wild tegen komen zoals: Schotse Hooglanders, herten en zwijnen.

Overnachten met paard in Loenen

U kunt bij diverse Bed en Breakfast in Loenen terecht waar u uw paard kunt stallen. Zo kunt u samen genieten van de prachtige omgeving. Dit kan bijvoorbeeld bij B&B het Bakhuis.
Wilt u liever kamperen of slapen in een hotel? Dan kunt u uw paard stallen bij Paardenhouderij Koopman er zijn genoeg plaatsen in Loenen waar u zelfs luxe of in de natuur kunt verblijven kijk daarvoor bij overnachtingsmogelijkheden.

Ruiter en menvergunning Natuurmonumenten

Op de Veluwezoom is een ruitervergunning verplicht. Deze vergunning bestaat uit een label dat wordt bevestigd aan hoofdstel of rijtuig. De vergunning kost €25,- per kalenderjaar. Bij sommige verkooppunten is ook een 2 daagse – of dagkaart verkrijgbaar. U kunt de vergunning verkrijgen bij:
Eerbeek: Boekhandel Hendriks, Stuyvenburchstraat 36, 6961 CW, T (0313) 651282 of online bestellen.

Ruiter en menroutes

Ruiterpaden Veluwezoom van Natuurmonumenten 

Eigen ruiter- of menroute uitzetten met knooppunten
Maak met netwerk van ruiter- en menpaden uw eigen route op maat. Heerlijk ontspannen mennen of paardrijden over de paden van knooppunt naar knooppunt. Wanneer u uw route heeft uitgezet kunt u hem printen of opslaan als gpx bestand.

Veluwetrail

Veluwe Trail is de meest bekende lange-afstandsroute voor ruiters en menners in Nederland. Dwars door één van de mooiste natuurgebieden van ons land: de Veluwe, met zijn uitgestrekte bossen en heidevelden, afgewisseld door landbouwgebieden en zandverstuivingen. De Veluwe Trail bestaat uit een doorgaande route en een negental dagtochten, samen goed voor ruim 500 km. bewegwijzerde route die zowel voor de ruiter als de menner geschikt is.

De doorgaande route is ongeveer 160 km. lang, de dagtochten variëren in lengte van 25 tot 35 km. De routes zijn voor ruiters en menners apart en tweezijdig gemarkeerd, u kunt ze dus zowel links als rechtsom rijden. De doorgaande route loopt vanuit Apeldoorn naar: Vaassen – Epe – Vierhouten – Ermelo – Garderen – Elspeet – Kootwijk – Harskamp – Otterlo – Ede – Arnhem – Loenen – Hoenderloo – Assel – Apeldoorn.

De Loenermark grenst aan de Veluwezoom. Ook hier vindt u prachtige routes.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud