Religie en kerken

In Loenen staan 2 kerken de Nederlands Hervormde Kerk deze kerk stamt uit 1557 en heeft een rijke geschiedenis. De Rooms Katholieke kerk werd in 1849 in gebruik genomen.

Kerkdiensten
Protestantse Kerk:
 Iedere zondag in de N.H. Kerk aan de Beekbergerweg 7. Aanvangstijd om 10.00 uur. In de maanden juli en augustus is de aanvangstijd 9.30 uur.
Rooms Katholieke Kerk: De parochie bestaat inmiddels uit een aantal plaatsen uit de omgeving. De vieringen worden in diverse plaatsen gehouden. Daarom verwijzen wij naar het vieringenrooster.

Boedhisme
Maitreya Instituut is een initiatief van één van Nederlands grootste en oudste organisaties op het gebied van Boedhisme, met als doel zelfvoorzienend te zijn zonder in te boeten op idealen. Voor meerdaagse activiteiten zoals een retraite zijn er momenteel 30 slaapkamers beschikbaar. Het Maitreya Instituut is gevestigd in Bosoord beschikt over een groot netwerk aan trainers en coaches op het gebied van teambuilding, mindfulness, boeddhisme en leiderschap.

Ashram Sada Shiva Dham
Net buiten Loenen is Ashram Sada Shiva Dham gecreëerd, uit devotie voor Sathguru Babaji. Babaji staat open voor alle religies; de dagelijkse disciplines op de ashram zijn de richtlijnen van Sanatan Dharma, de eeuwige wet. Je wordt van harte uitgenodigd om deze plek te ervaren en vriend te worden van Sada Shiva Dham. Wanneer je langs komt zul je de weg naar een hoger zelf kunnen ervaren.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud