Religie en kerken

loenense enk

In Loenen staan 2 kerken de Nederlands Hervormde Kerk deze kerk stamt uit 1557 en heeft een rijke geschiedenis. De Rooms Katholieke kerk werd in 1849 in gebruik genomen.

Kerkdiensten
Protestantse Kerk:
 Iedere zondag in de N.H. Kerk aan de Beekbergerweg 7. Aanvangstijd om 10.00 uur. In de maanden juli en augustus is de aanvangstijd 9.30 uur.
Rooms Katholieke Kerk: De parochie bestaat inmiddels uit een aantal plaatsen uit de omgeving. De vieringen worden in diverse plaatsen gehouden. Daarom verwijzen wij naar het vieringenrooster.

Boedhisme
Maitreya Instituut is een initiatief van één van Nederlands grootste en oudste organisaties op het gebied van Boedhisme, met als doel zelfvoorzienend te zijn zonder in te boeten op idealen. Voor meerdaagse activiteiten zoals een retraite zijn er momenteel 30 slaapkamers beschikbaar. Het Maitreya Instituut is gevestigd in Bosoord beschikt over een groot netwerk aan trainers en coaches op het gebied van teambuilding, mindfulness, boeddhisme en leiderschap.

Blue Star Holland
Sri Vasudeva is de oprichter en inspiratiebron van Blue Star Holland en bevind zich in het 't Zonnehuis. Blue Star richt zich op het ontwikkelen van de spirituele kant van onszelf. Door de blik naar binnen te richten ontstaat er een andere belevingswereld. Een wereld van meer liefde, vrede en harmonie.
Men leert gebruik te maken van de handvatten die we allemaal in ons hebben en hierbij wordt de leer van de chakra’s gevolgd. Het is mogelijk om activiteiten en workshops te volgen.

Ashram Sada Shiva Dham
Net buiten Loenen is Ashram Sada Shiva Dham gecreëerd, uit devotie voor Sathguru Babaji. Babaji staat open voor alle religies; de dagelijkse disciplines op de ashram zijn de richtlijnen van Sanatan Dharma, de eeuwige wet. Je wordt van harte uitgenodigd om deze plek te ervaren en vriend te worden van Sada Shiva Dham. Wanneer je langs komt zul je de weg naar een hoger zelf kunnen ervaren.