Werk en ondernemen

werken en ondernemen

In vroegere jaren had Loenen door het zachte water papierfabrieken en wasserijen. Daarnaast kenden we veel boerderijen. Men had enkele koeien en daarnaast werkte men vaak ook nog in de papierfabriek of in het bos. Nu staan er nog enkele grote boerderijen over het kanaal. De boerderijen in het dorp worden particulier bewoond.

Bedrijfsverzamelgebouwen
In Loenen zijn een aantal bedrijfsverzamelgebouwen zoals “de Hunekamp” hier houden bedrijven zich vooral bezig met techniek.  Aan de Hoofdweg staan de bedrijfsverzamelgebouwen “Kieveen” waar vooral winkels op het gebied van lifestyle gevestigd zijn en het”Kasteel ter Horst” waar vooral kantoren gevestigd zijn.

Vacatures, solliciteren en een uitkering aanvragen.

Vanuit het Werkplein begeleidt de Gemeente inwoners naar een nieuwe baan én voorzien werkgevers van geschikt personeel. Bent u op zoek naar werk? Of wilt u meer weten over een uitkering? Dan bent u bij het Werkplein Activerium aan het goede adres.

Stadsbank Apeldoorn
In het Werkplein Activerium is ook de Stadsbank Apeldoorn gevestigd. Dit is een gemeentelijke sociale bank zonder winstoogmerk. Bij de Stadsbank kunt u terecht voor financieel advies, hulp bij financiële problemen en verantwoorde leningen.

Wilt u liever anoniem uw financiële problemen bespreken? Ga dan naar www.geldzorgen.info en stel uw vraag anoniem. Geldzorgen.info is een initiatief van de gemeente Apeldoorn.

Jongerenloket Apeldoorn
In het Werkplein Activerium is ook een speciaal Jongerenloket aanwezig. Jongeren van 16 tot en met 26 jaar kunnen hier terecht voor advies en hun vragen over een opleiding, een baan of een combinatie van werken en leren.

Op de 3200 Loenenaren heeft Loenen zo’n 450 ondernemers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Loenen is een ondernemend dorp en ligt centraal aan de rand van de stedendriehoek. Door de ligging van Loenen liggen plaatsen als Apeldoorn, Deventer en Arnhem op een steenworp afstand. Dit maakt het mogelijk om in de grotere plaatsen een baan of opdrachten te vinden en gewoon in Loenen te blijven wonen.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud