Winkels en voorzieningen

Voorzieningen loenenZo op het eerste gezicht heeft Loenen weinig winkels en voorzieningen. Dat komt mede omdat Loenen geen dorpskern heeft en de winkels en voorzieningen verspreid liggen in het dorp.
Wanneer u in Loenen komt recreëren en u wilt een fiets huren, dat kan bij Alberts tweewielers. Als u wilt mountainbiken in de bossen van Natuurmonumenten dan bent u verplicht om in het bezit te zijn van een fietslabel.
Vindt u het leuk om woonwinkels te bezoeken, dan zit u ook goed in Loenen. We hebben diverse winkels op dit gebied. Oorspronk Wonen, Pijnappel, Wonen en Slapen en Kieveen Loenen.
Voor een leuk cadeautje kunt u terecht bij Galerie ’t Arthuus, de Groenshop of Bloemenhuis Henrieke en ga anders eens kijken bij Kieveen Loenen. Daar vindt u ook John’s Brocante en Liefs uit Loenen. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat Kieveen Loenen een verzameling is van winkeltjes. En voor heerlijke Italiaanse producten kunt u terecht bij Le Marche bron van smaak. Dus Kieveen Loenen is zeker een bezoek waard.

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij Spar Loenen. Dit is een Full service supermarkt met o.a. post NL servicepunt, slijterij, medicijnen, stomerij, schoenenreparatie, geldautomaat, loten verkoop, bloemen, bezorgservice, maaltijdservice en online winkelen.

Sinds kort heeft Loenen twee kringloopwinkels kringloop de Waterlelie en Kringloop Loenen. Dierenspeciaalzaak Het Molenhuis verkoopt niet alleen dierenbenodigdheden, maar heeft ook een grote afdeling met ruitersportkleding en bent u een liefhebber van motorrijden dan hoeft u ook niet ver, want Star Twin Motors kan u prima adviseren.
LMB Loenen verkoopt allerhande artikelen voor uw tuin.
Hebt u pech met uw auto en bent u op zoek naar een garage, hiervoor kunt u naar Garage Rutgers of Garage Van Oorspronk. Deze laatste heeft ook een shop zij verkopen tevens brandstof.