Werken op de meest VREDIGE werkplek die er maar is?

Werken op de meest VREDIGE werkplek die er maar is?

Werken op de meest VREDIGE werkplek die er maar is?

Op de Groenendaalseweg, midden tussen de bomen, bevinden zich het Nationaal Ereveld Loenen, de Nationale Veteranenbegraafplaats en het Herdenkings- en Educatiecentrum. Op deze meest vredige plek die je maar kunt bedenken zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Veld vol eer
Het Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen én burgers. Zij verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna.
De graven op het ereveld liggen bijna onopvallend verspreid over een bosgebied.
Achter elke naam, elk graf schuilt een verhaal.
De naastgelegen Nationale Veteranenbegraafplaats biedt een laatste rustplaats voor veteranen die niet door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen en tussen andere veteranen begraven willen worden. Hier vinden veteranenuitvaarten plaats met de nodige militaire etiquette en protocol. Een waardig en stijlvol afscheid van hen die zich hebben ingezet voor Vrijheid.
Tussen het Ereveld en de Veteranenbegraafplaats bevindt zich het Herdenkings- en Educatiecentrum. Hier maken bezoekers van de vaste tentoonstelling ‘Oog in oog’ kennis met de verhalen van de oorlogsslachtoffers, hun nabestaanden en veteranen.

Van bosbeheer tot educatie

Wil jij aan de slag op deze indrukwekkende, maar vredige plek? Van bosonderhoud tot educatie, van gastheerschap tot uitvaartondersteuning: er is altijd een geschikte rol voor jou!

info@vrijwilligersnvbl-ogs.nl
www.veteranenbegraafplaats.org/vrijwilligers

Delen:

Gerelateerde berichten

De Uitkijktoren

Dorpsraad Loenen Zonnedorp heeft het helemaal gehad met de veelal negatieve, onjuiste en onvolledige berichtgeving in de media over de Uitkijktoren die de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen wil

Recreatiezonering Loenense bossen

Op initiatief van de provincie Gelderland werken Natuurmonumenten en Geldersch Landschap & Kasteelen aan een betere balans tussen ruimte voor natuur en mens. Om kwetsbare natuur te beschermen en tegelijkertijd

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.