Werken op de meest VREDIGE werkplek die er maar is?

Werken op de meest VREDIGE werkplek die er maar is?

Werken op de meest VREDIGE werkplek die er maar is?

Op de Groenendaalseweg, midden tussen de bomen, bevinden zich het Nationaal Ereveld Loenen, de Nationale Veteranenbegraafplaats en het Herdenkings- en Educatiecentrum. Op deze meest vredige plek die je maar kunt bedenken zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Veld vol eer
Het Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen én burgers. Zij verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna.
De graven op het ereveld liggen bijna onopvallend verspreid over een bosgebied.
Achter elke naam, elk graf schuilt een verhaal.
De naastgelegen Nationale Veteranenbegraafplaats biedt een laatste rustplaats voor veteranen die niet door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen en tussen andere veteranen begraven willen worden. Hier vinden veteranenuitvaarten plaats met de nodige militaire etiquette en protocol. Een waardig en stijlvol afscheid van hen die zich hebben ingezet voor Vrijheid.
Tussen het Ereveld en de Veteranenbegraafplaats bevindt zich het Herdenkings- en Educatiecentrum. Hier maken bezoekers van de vaste tentoonstelling ‘Oog in oog’ kennis met de verhalen van de oorlogsslachtoffers, hun nabestaanden en veteranen.

Van bosbeheer tot educatie

Wil jij aan de slag op deze indrukwekkende, maar vredige plek? Van bosonderhoud tot educatie, van gastheerschap tot uitvaartondersteuning: er is altijd een geschikte rol voor jou!

info@vrijwilligersnvbl-ogs.nl
www.veteranenbegraafplaats.org/vrijwilligers

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud