Klompenpad Loenense Enkenpad zoekt extra handen

Klompenpad Loenense Enkenpad zoekt extra handen

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 158 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers, zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Eén van de vele mooie Klompenpaden, het Loenense Enkenpad, is een afwisselend pad rondom en door het buitengebied van Loenen. De vrijwilligers die het pad nalopen, de markering controleren en beheren, zoeken versterking. Vindt u het leuk om buiten actief te zijn en zich samen in te zetten voor een bijzondere wandelroute, neem dan contact op met de coördinator Niek van Breederode via vanBreederode@gmail.com of telefoonnummer 06-51703110.

Cultuur en natuur

Het 11 km lange Loenense Enkenpad bestaat al bijna 10 jaar en staat sinds het begin in de top-15 van de meest belopen Klompenpaden. Het pad begint bij De Groote Modderkolk en doorkruist het gebied rondom Loenen. Tijdens de route wandel je onder andere langs verschillende sprengbeken, de natuurtuin Harmanahof, de Loenense hoge Enk en Kasteel ter Horst.  

Hulp gezocht

Alle Klompenpaden worden onderhouden door vrijwilligers; enthousiaste bewoners die het leuk vinden om de route te controleren, de markering op orde te houden, het zwerfafval weg te halen en onverharde stukken beloopbaar te maken. De vrijwilligersgroep van het Loenense Enkenpad zoekt hiervoor versterking. Mensen die houden van wandelen en regelmatig (plusminus 2 keer per jaar) de route willen nalopen zijn van harte welkom.

De groep wordt door SLG ondersteund met materiaal en gereedschap.

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl en slgelderland.nl

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud