Oorlogsgravenstichting

Oorlogsgravenstichting

Word jij onze collega op deze vredige werkplek?

Op de Groenendaalseweg in Loenen, midden tussen de bomen, bevinden zich het Nationaal Ereveld Loenen, de Nationale Veteranenbegraafplaats en het Herdenkings- en Educatiecentrum. Op deze meest vredige plek die je je maar kunt voorstellen zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van circa 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen én burgers die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna. De graven liggen bijna onopvallend verspreid over een bosgebied. Vredig ogend, maar achter elk graf schuilt een verhaal!
De naastgelegen Nationale Veteranenbegraafplaats biedt een laatste rustplaats voor veteranen die niet door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen en tussen andere veteranen begraven willen worden. Hier vinden veteranenuitvaarten plaats met militaire eer. Een waardig en stijlvol afscheid van hen die zich hebben ingezet voor Vrijheid.
In het tussengelegen Herdenkings- en Educatiecentrum maken bezoekers van de vaste tentoonstelling ‘Oog in oog’ kennis met de verhalen van de oorlogsslachtoffers, hun nabestaanden en veteranen.

Op deze indrukwekkende plek houden wij de verhalen van de oorlogsslachtoffers en veteranen levend. Een eervolle taak. Doe je mee? Van groenbeheer tot educatie, van hospitality tot uitvaartondersteuning: er is altijd een geschikte rol voor jou!
Samen dragen we uit dat Vrijheid niet vanzelfsprekend is.
Informatie: info@vrijwilligersnvbl-ogs.nl of www.veteranenbegraafplaats.org

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud