Vrijwillig tuinman Henri doet graag iets terug voor de maatschappij

Vrijwillig tuinman Henri doet graag iets terug voor de maatschappij

Henri Boerkamp legt zijn bladhark graag even opzij om te vertellen over zijn werk als vrijwilliger bij de afdeling Klussen & Tuinen van de Kap. Hij heeft onlangs zijn tienjarig jubileum als vrijwillig tuinman gevierd en doet het werk nog altijd met veel plezier.

Steeds meer ouderen wonen langer thuis en zijn vaak niet meer in staat om zelf hun tuintje te onderhouden. Dan is het fijn als iemand als Henri langskomt om te schoffelen, onkruid te wieden, te snoeien of – zoals vandaag – herfstblad te harken. Het gaat nadrukkelijk om klein tuinonderhoud. De vrijwilligers van de Kap maaien geen gras, leggen geen bestrating en voeren geen snoeiwerk uit waarbij een ladder nodig is. 

“Deze hulp is bedoeld voor mensen die weinig te besteden hebben en die niet terug kunnen vallen op iemand uit hun eigen omgeving”, legt Henri de spelregels van het vrijwillige tuinonderhoud uit. “Je mag dan twee keer per jaar je tuin laten doen. Een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Normaal gesproken staat daar twee à drie uur per keer voor. Maar als ik aan een tuintje begin, dan maak ik hem ook af. Dus als het een keer een uurtje langer is, dan kijk ik niet zo nauw. Ik vind het fijn dat ik met mijn vrijwilligerswerk iets terug kan doen voor de maatschappij.”.”

Wilt u mensen die hulp nodig hebben bij het tuinieren ook een helpende hand bieden? Draait u uw handen niet om voor wat klein tuinonderhoud zoals harken, onkruid wieden, planten water geven en eventueel wat snoeiwerk? Meld u dan als vrijwilliger aan bij Renate Kreuwel van de Kap via: r.kreuwel@dekap.nl, of bel: 055 529 55 20. Dan zorgt zij dat u in contact wordt gebracht met een hulpverzoek bij u in de buurt.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud