Resultaten Zonnedak Thomassen dit jaar boven verwachting

Resultaten Zonnedak Thomassen dit jaar boven verwachting

Het Zonnedak Thomassen heeft in 2022 ver boven verwachting gepresteerd. Dat was enerzijds te danken aan de zeer lange en zonnige zomer waardoor er maar liefst 970.000 kWh werd opgewekt (vorig jaar 850.000) en anderzijds aan de sterk gestegen gasprijzen. De prijs van zonne-energie is gekoppeld aan de gasprijs en dat heeft tot een extra winst geleid. Ook is hiermee ongeveer 400.000 kilogram CO2 uitstoot vermeden.

De stroom van het zonnedak Thomassen wordt verkocht aan energieleverancier Samen-OM, die dankzij het hoge percentage zonne-energie relatief goedkopere stroom aan haar Loenense klanten kan aanbieden.

Als coöperatie is ons streven de overwinst van het zonnedak terug laten vloeien naar de gemeenschap. Hoe we dat precies gaan doen, hangt voor een deel van de leden af.  Het bestuur van ECL heeft hiervoor een aantal voorstellen, maar het is uiteindelijk aan de leden om hierover te beslissen. Tijdens de komende Algemene Ledenvergadering op 15 februari 2023 staat dit onderwerp op de agenda.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud