Resultaten enquête deelmobiliteit

Resultaten enquête deelmobiliteit

In de nieuwsbrief van december stond een enquête over de interesse voor deelmobiliteit. Hartelijk dank aan iedereen die deze enquête heeft ingevuld! Hieronder leest u de belangrijkste resultaten en hoe we hiermee verder gaan.

Redelijke bekendheid, laag gebruik. Ongeveer de helft van de respondenten zegt bekend te zijn met hoe autodelen werkt en wat de voor- en nadelen zijn. De beschikbaarheid van deelauto’s en wie verantwoordelijk is voor hygiëne en bij schade, boetes, ongevallen etc zijn minder bekend. De bekendheid met deelauto’s is maar beperkt gebaseerd op eigen ervaringen, want 84% zegt nog nooit een deelauto gebruikt te hebben (niet zelf en niet als passagier).

Eigen auto populair. Alle 31 respondenten hebben één (45%) of meerdere auto’s (55%) in het huishouden.Autodelen is voor de meesten nog geen overweging om de eigen auto te verkopen. Als een deelauto beschikbaar zou zijn, zou 39% van de mensen wel openstaan voor het gebruik ervan. Nog eens 13% zegt dat ze er in de nabije toekomst (binnen 5 jaar) voor open staan. En 16% denkt eerder aan de verre toekomst (na 5 jaar).

Duurzaamheid en kosten. Motieven om een deelauto te gaan gebruiken zijn vooral duurzaamheid en kostenbesparing. De koppeling met Energie Coöperatie Loenen lijkt dan ook passend.

Uitproberen. Graag wilt u een deelauto een keer gratis kunnen proberen, een demonstratie dag, en ervaringen horen van omwonenden mensen die al eens een deelauto hebben gebruikt.

Hoe verder: de initiatiefgroep E-deelauto gaat daarom kijken naar de mogelijkheden van een demonstratie dag in Loenen.

Delen:

Gerelateerde berichten

Uitbreiding trainersstaf voor G voetbal

Loenermark zoekt aanvulling voor de trainersstaf met betrekking tot G-Voetbal. Het gaat om een uurtje trainen in de 2 weken. De training is op vrijdagavond van 18:45-19:45 uur. Info via

Middelste Molen Loenen

De Middelste Molen: Vrijwilligers gezocht!

De ambachtelijke papierfabriek en museum ‘De Middelste Molen’ te Loenen heeft behoefte aan nieuwe vrijwilligers (m/v). De Middelste Molen wordt jaarlijks bezocht door ca. 10.000 mensen. Ruim 50 vrijwilligers leiden

Duofiets

Het mooie weer komt er weer aan, dus wordt het tijd om eens een mooie fietstocht te gaan maken. Daarvoor is er voor hen, die er graag eens op uit

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.