Nieuwe folder: Vervangende Mantelzorg

Nieuwe folder: Vervangende Mantelzorg

Voor de inwoners van Apeldoorn en omliggende dorpen heeft stichting de Kap een nieuwe folder uitgebracht; ‘Vervangende Mantelzorg – Adempauze voor de mantelzorger’. Deze informatieve folder belicht de diverse vormen van vervangende mantelzorg, zowel in de thuissituatie als buitenshuis.

Als mantelzorger is het van groot belang om de zorg af en toe uit handen te kunnen geven. De nieuwe folder biedt een overzicht van de verschillende mogelijkheden voor vervangende mantelzorg (ook wel ‘respijtzorg’ genoemd), variërend van incidentele tot structurele ondersteuning. Of het nu gaat om slechts een paar uurtjes of een langere periode, thuis of buitenshuis, vrijwillige- of professionele hulp, er zijn opties voor elke situatie.

Impact

Waarom is vervangende mantelzorg zo belangrijk? Het dagelijks en langdurig zorgen voor een ander kan een grote impact hebben op het welzijn en de gezondheid van de mantelzorger. Om deze intensieve zorg vol te kunnen houden, is het essentieel om af en toe een adempauze te nemen en nieuwe energie op te doen. Het even kunnen ontspannen en met hernieuwde energie terugkeren naar de zorgtaken is niet alleen bevorderlijk voor de mantelzorger zelf, maar ook voor degene die verzorgd wordt. Als de mantelzorger het langer volhoudt, is de kans groter dat de hulpbehoevende naaste langer thuis kan blijven wonen

Gratis

De folder is gratis af te halen bij de Kap aan de Regentesselaan 2B in Apeldoorn. Je kunt de folder ook eenvoudig online bekijken op www.dekap.nl/hulp-nodig/vervangende-mantelzorg/

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud