Column Zomerperikelen

nieuws uut loenen

Column Zomerperikelen

De zomer is weer begonnen en voor Loenen betekent dat er verschillende evenementen worden georganiseerd en er veel toeristen komen die ons mooie dorp en de prettige omgeving bezoeken. Het is fijn dat ons dorp zoveel voor onze bezoekers organiseert. Laten wij de evenementen eens lang lopen.

In mei natuurlijk eerst de Loense Karmse, eigenlijk meer voor ons dan voor de toeristen, maar met Hemelvaartsdag hebben die er natuurlijk ook plezier van. Dan volgt het schaapscheerdersfeest. Ook altijd weer een zeer succesvolle dag met heel veel bezoekers die hun ogen uitkijken bij het handmatig scheren van de schapen. Het eerste weekend van juli Kunst in Loenen, waar Loense kunstenaars hun ateliers openstellen voor de vele belangstellenden. Dan volgt altijd het zomerconcert van Olto. Dit is eigenlijk echt voor de Loenenaren en is een geweldige avond. En nu gaan we op weg naar de Loense Moandag. Die eerste maandag van augustus die duizenden toeristen naar Loenen trekt. ‘s Morgens heel vroeg worden er pony’s verkocht en later is er een hele leuke jaarmarkt.

Deze evenementen worden allemaal georganiseerd door vrijwilligers die hier gedurende het hele jaar vele uren insteken om alles geregeld te krijgen.

In de zomermaanden zetten veel Loenenaren hun schouders er nog even extra onder om ons Loenenaren en onze toeristen iets leuks te bieden met ook een stukje plaatselijke folklore.

Na de zomervakantie keert de rust weer terug, gaan we een beetje uitrusten en ons klaar maken voor het nieuwe jaar met weer nieuwe evenementen. Mocht u tijd over hebben, alle evenementen kunnen altijd extra handen gebruiken.

Olga Oudt

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud