Met een warmtepomp de hoge energierekening te lijf

Met een warmtepomp de hoge energierekening te lijf

Nu de gas en elektriciteitsprijzen de pan uit rijzen en het ernaar uitziet dat dit voor langere tijd het geval zal zijn, is het tijd om actie te ondernemen om de hoge energierekening naar beneden te brengen. De eerste stap is het isoleren van de woning maar wellicht is het ook een goed moment om over te stappen naar verwarming op basis van een warmtepomp.

LEN kan je helpen bij het besparen op je energiekosten met renteloze financierings- en subsidieregelingen op isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Bij sommige technieken kan er sprake zijn van lange levertijden, maar laat dat je niet weerhouden om zelf of samen met een energiecoach van ECL, je installateur of aannemer of wellicht een buurman die zijn huis al heeft verduurzaamd, je opties te bekijken.

Voor oudere huizen die nog niet voldoende zijn geïsoleerd kun je een hybride warmtepomp installeren. Daarmee bespaar je al gauw 50% aardgas en de bijbehorende CO2. Met de huidige gasprijzen liggen de terugverdientijden van een warmtepomp onder de 5 jaar (normaal ca 8 jaar).

Aangevuld met de juiste isolatiestappen (spouw, dak, vloer) is het ook mogelijk om helemaal geen aardgas meer te gebruiken en volledig te verwarmen met een warmtepomp (all-electric).

Helemaal mooi als je dan voor de benodigde elektriciteit ook nog zonnepanelen aanschaft, want daar heeft LEN ook regelingen voor. Dan kom je warm en goedkoper de winter door. Besparen op energiekosten vanaf dag 1.

Lees op https://loenenenergie.nl/loenen-energie-neutraal/van-het-gas-af/ meer over de mogelijkheden en op https://loenenenergie.nl/loenen-energie-neutraal/  over de renteloze financierings- en subsidieregelingen van Loenen Energie Neutraal voor isolatie en warmtepompen. Op https://loenenenergie.nl/cooperatie/energie-besparen/ leest u over de energiehulp die de energie coöperatie u kan bieden.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud