Column Ontdekking

nieuws uut loenen

Column Ontdekking

Soms kost het moeite om met de juiste persoon in contact te komen bij de gemeente. Zoeken, bellen of je afvragen, hoe je in kan spreken en meer invloed kan hebben op de besluitvorming.

Ik ontdekte dat de gemeente Apeldoorn daarvoor een cursus ontwikkeld heeft, de Cursus Politiek Actief. Met deze cursus wil de gemeenteraad inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden. Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als gemeenteraadslid, maar ook om meer te begrijpen hoe het werkt binnen de gemeente. Dit bijvoorbeeld omdat u actief bent binnen het bestuur van een vereniging of de dorpsraad en regelmatig contact met de gemeente hebt.

Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor deze mensen is de cursus zeer geschikt.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Voor alle geïnteresseerden lijkt me dit super goed. Jammer dat er in mijn tijd niet een dergelijke cursus was, ik zou daar graag heengegaan zijn!

Voor meer informatie, kijk op de website van de gemeente Apeldoorn en zoek naar Cursus Politiek Actief

Marian Zoet 

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud