Kom naar DE NATUURTUIN HARMANAHOF

Natuurtuin harmanahof

Kom naar DE NATUURTUIN HARMANAHOF

De natuurtuin Harmanahof is een plek waar het dorp trots op mag zijn. Ik hoor nog regelmatig dat Loenenaren deze plek niet kennen. Het is bijzonder de moeite waard haar te bezoeken. Zij ligt aan de Loener Schepersweg vlak voor de camping.

Zo is er een poel waarin kikkers, (water)salamanders en ringslangen huizen. Boven het water vliegen bij mooi weer diverse soorten libellen en juffers. Er is een insectenhotel en ook een beestentoren. Verder heeft de tuin een stukje kruidenrijk grasland waar diverse inheemse plantensoorten hun bloemenpracht tonen.

Voor iedereen met enige interesse voor de natuur valt er van alles te zien en te beleven.  De tuin is bovendien sfeervol ingericht met een aantal bankjes op leuke plekken, waarop het goed toeven is. De tuin is vrij toegankelijk en wordt door IVN Eerbeek e.o. onderhouden.

Evenals in voorgaande jaren zijn er in de komende zomerperiode weer rondleidingen in de Natuurtuin. Vanaf 19 juni tot en met14 augustus  zijn er iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.00  IVN- gidsen aanwezig.

Van harte welkom.

Voor meer informatie: https://www.natuurtuinharmanahof.nl/

Delen:

Gerelateerde berichten

Kerstbomenparade

Op 9 december worden er aan de Hoofdweg en Eerbeekseweg door vrijwilligers van Lomivé weer ruim honderd bomen geplaatst. Onze leden zijn al druk met de voorbereidingen. We willen u

Wonen in Loenen

De afgelopen weken is er door de Dorpsraad intensief gesproken met de verantwoordelijke wethouders over nieuwbouw in Loenen. Wethouder Messerschmidt heeft zich uitgesproken, uiteraard onder voorbehoud, om Loenen op termijn

De ontmoetingstuin van Loenen

Nieuws van de crowdfund actie Het gaat goed met de crowdfund actie voor het speelveld aan de Molenbeek, het streefbedrag is gehaald! We zijn super blij met alle donaties, aldus

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.