IVN Plantencursus 2023

Natuurtuin Harmanahof

IVN Plantencursus 2023

Kun je ook zo genieten van prachtige bloeiende bermen en wil je er meer van weten? Doe dan mee met de IVN Plantencursus in mei en juni 2023!

In deze cursus worden de basiselementen van determinatie behandeld en zijn er excursies naar meerdere locaties om te oefenen een aantal planten (families) te herkennen. Er kan daarnaast kennis worden gemaakt met de vele andere aspecten van wilde planten in de mooie natuur in en om Apeldoorn. Thema’s die aan de orde komen zijn: waarom staat een specifieke plant juist daar waar hij nu groeit en welke andere planten leven in dezelfde biotoop? Welke geneeskrachtige werking hebben bepaalde planten? Hoe is een plant opgebouwd en hoe zorgt deze voor nageslacht? Hoe werkt de bestuiving en hoe en met wie “communiceren” planten?

Data cursusavonden: woensdag 17 en 31 mei, 14 en 21 juni van 19.30 tot 22 uur in het IVN-lokaal aan de Asselsestraat 328b in Apeldoorn.
Data excursies: zaterdag 20 mei en 17 juni van 10 tot 12 uur in Apeldoorn. Op 28 juni van 19.30 tot 21 uur is er een speciale avondexcursie naar de zaadbank van gemeente Apeldoorn.

Kosten: € 55. Leden van IVN en KNNV en vrienden van IVN Apeldoorn krijgen een korting. Wacht met betalen tot ontvangst van de factuur.
Aanmelden: uitsluitend via formulier op de website van IVN Apeldoorn: https://www.ivn.nl/afdeling/apeldoorn/cursussen-over-de-natuur/plantencursus-2023.

N.B. Per aanmelding uitsluitend één opgave mogelijk.

Meer informatie: bij voorkeur via plantencursus@ivn-apeldoorn.nl  of bel de contactpersoon (Janneke Niessen, tel. 06-1088 4282).

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud