Dorpsraad Loenen Zonnedorp

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

Wat hebben we nog in petto!

De Algemene Leden Vergadering is weer achter de rug en onze plannen voor de komende jaren zijn daar gepresenteerd:

Infrastructuur:                                                                                          

De wegen in – en rond Loenen: Overleg over leefbaarheid en veiligheid met Provincie en Gemeente gaan door. Na verder onderzoek worden de Eerbeekseweg en Hoofdweg grotendeels een 30 km zone met diverse oversteekplaatsen. Er wordt ook hard gewerkt om regelmatig handhaving op deze trajecten in het dorp te krijgen. Het sluipverkeer door het dorp is vaak onderwerp van gesprek. Om de doorgaande wegen een meer dorps karakter te geven worden op de N789 en de N786 bloembakken geplaatst. Iets waar Lomive samen met de Dorpsraad lang voor heeft gevochten.

Groen:

We blijven knokken voor de laatste vergunning voor de uitkijktoren. Er is weer veel geld binnengekomen dankzij de oliebollen en de koffiekar, mede dankzij onze vrijwilligers.

Duurzaamheid:

Voortgang: Tot nu toe is bijna € 2.800.000 in bijna 460 projecten geïnvesteerd. (70% in zonnepanelen). Ontwikkelingen: 141 leden (10% van de huishoudens in Loenen. Nieuwe zonneprojecten in het oog, maar congestie is een probleem. Wattflex: aansturen van 25 batterijen en 25 slim te laden auto’s in Loenen als onderdeel van een landelijk project.                                                                                                              Wijk van de toekomst: afspraak met de Gemeente over de invulling van het aardgas-loos maken van Loenen. Biogashub: Indienen van een lokaal netwerk voor zowel biogas (industrie) als groengas (huishoudens)

Toerisme:

Plaatsen infoborden en maken minimaps toerisme. Upgraden locatie bij waterval. Op website bij “Visit Veluwe”. Herbouw station Loenen (VSM). Royal Light festival naar de dorpen.

Ondernemen:

Verjonging in bestuur. Aankleding dorp met bloembakken samen met de Dorpsraad. Uiteraard de kerstbomen langs de Hoofdweg en Eerbeekseweg. Kieveen (zie www.apeldoorn.nl/kieveen).

Bouwen/Zorg/scholen:

Komende jaren nieuwe basisschool (samengaan de Poort en de 2e Stee). Bouw 200 woningen met prioriteiten als sociale woningen, starterswoningen, zorg-plus woningen en 24-uurs zorg. Restauratie den Eikenboom gaat de goede kant op. Zoals bekend gaat er in de komende jaren gewerkt worden aan project de Marshoeve (woningbouw) De Gemeente is gestart met de aanzet tot gesprekken over de toekomst.

Op de nieuwe website is alles in meer detail te lezen:  www.loenenzonnedorp.nl

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud