Zwerfvuilruimers

Zwerfvuilruimers

Ongeveer 3 jaar geleden besloot ik mijn groeiende irritatie over het overal aanwezige zwerfvuil om te zetten in iets positiefs. En dat is gelukt! 

Er was rond die tijd een landelijke opschoondag, ook georganiseerd door “Heel Apeldoorn Rein” en daar heb ik contact mee gezocht. Hesjes, grijpers en heel veel zakken, het was snel geregeld. Startpunt was en is de Brink. Er waren veel enthousiaste zwerfvuilruimers de eerste ochtend. Corona was wel een dieptepunt voor het zwerfvuil; wat hebben we veel koffiebekers etc. geruimd langs de weg! Gelukkig ligt dat achter ons. Er is inmiddels een zeer actieve groep die regelmatig in hun eigen omgeving zwerfvuil ruimen. Door middel van een Whatsapp-groep houden we elkaar op de hoogte waar we ruimen en of iemand samen wil lopen, en een aantal keren per jaar organiseren we een zwerfvuil opruimochtend.

In verband met andere vrijwilligersfuncties in Loenen, draag ik het coördinatorschap over aan Nicole Wesselink. Zij gaat de zwerfvuil opruimochtenden organiseren. Voor meer informatie kunt u mailen naar: zwerfvuilruimersloenen@gmail.com

Marloes van Brink

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud