Graag gedaan /de Kap

Graag gedaan /de Kap

Jopie: ‘Van anderen helpen word je blij’

De Loenense vrijwillige hulpdienst Graag Gedaan’ is in februari 1980 opgericht door twee wijkzusters om, zoals een krantenartikel het destijds omschreef, een helpende hand te bieden in noodgevallen aan mensen die dit kenbaar maken. Er was in die tijd al een dringende behoefte aan een soort georganiseerde burenhulp. Dat dit een succes is geworden blijkt, want ruim 42 jaar later bestaat Graag Gedaan’ nog steeds.

Voor het grootste deel heeft ‘Graag Gedaan’ , vrijwilligers die ingezet worden bij het vervoer van de oudere inwoners van Loenen. Een ritje naar de dokter, of een boodschapje in Eerbeek. Verder zijn er vrijwilligers die kleine klusjes of de tuin bij mensen thuis doen en er zijn een paar bezoekvrijwilligers. Een nieuwe dienst die ‘Graag Gedaan’ samen met de protestantse kerk sinds kort opgepakt heeft, is het vervoer van mensen naar de voedselbank in Eerbeek.

In de zomereditie van ‘Informeel’, het magazine van stichting de Kap, vertellen Jopie Reinders, Dikkie Kraaijenbrink en Anneke Zoomer met veel enthousiasme over hun werkzaamheden als coördinator bij ‘Graag Gedaan’. Jopie en Dikkie houden zich vooral bezig met het vervoer en de klusjes in huis. Anneke coördineert het geheel en buigt zich over de bezoekjes en de wat andersoortige hulpvragen. Op de vraag hoe ze ‘Graag Gedaan’ zou omschrijven antwoordt Jopie: “Dat je altijd klaarstaat, dat je behulpzaam bent. Mijn vader zei altijd: als je wat voor een ander doet, word je daar zelf alleen maar blij van en zo is het ook.”

Het volledige verhaal van Jopie, Dikkie en Anneke kun je lezen op: www.issuu.com/dekap/docs/informeel_1_2022

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud