Ode aan de vrijwilligers

Ode aan de vrijwilligers

We hebben weer een periode van evenementen achter de rug en dus met vele vrijwilligers. Het viel op dat op alle evenementen de sfeer onder de vrijwilligers uitstekend was en daardoor het evenement geslaagd!

Tijdens de vrijwilligersavond van de Loenense Bossen kon voorzitter Gerrit vd Sprenge goed nieuws brengen over de uitkijktoren; de opening van de Trimbaan en 2e Stenen Bank bij het vennetje (wat een prachtig uitzicht!)

Daarnaast is er het 50-jarig jubileum gevierd van het Schaapscheerdersfeest (eigenlijk 52-jaar, maar uitgesteld vanwege Corona) Tijdens het feest heeft voorzitter Albrecht Reusken het 30-jarig jubileum van Rieky Waanders gememoreerd en haar tot erelid benoemd.

Ook het ouderenuitje was weer heel gezellig met de vele vrijwilligers, zonder hen zou het niet kunnen doorgaan!

De Bruisbeek staat het hele jaar door klaar voor de 60-plussers in het dorp, met koffie, af en toe een advocaatje of borreltje en vooral plezier!

In de huiskamer waar ouderen één middag in de week worden opgevangen met allerlei spelletjes, zingen creatief bezig zijn en onderling veel plezier hebben, is het dankzij de vrijwilligers gezellig en succesvol.

Het hele jaar door is uiteraard de Zonnebloem actief om allerlei kleine en grote dingen te organiseren, het plezier straalt ervan af, bij alles wat ze doen!

Natuurlijk vergeten we niet de Loense Karmse met het vogelschieten en het feest in de tent. Ook daar geldt de vele voorbereiding en daarna het genieten van het succes na afloop.

We verheugen ons nog op de Loense Moandag, wat ieder jaar een succes is met vele dorpsgenoten in actie.

Uiteraard niet te vergeten de vrijwilligers van de Brink, Kasteel ter Horst, de Middelste Molen (400 jaar), de kerken, de Kap, Spritshz, de brandweer, sportverenigingen, het verenigingsleven en nog vele niet genoemde organisaties. Alle organisaties in Loenen werken met een zeer bescheiden budget en zien iedere keer weer kans om de eindjes elkaar te knopen. Gelukkig af en toe met subsidie vanuit Apeldoorn. Er is in Loenen veel werk voor vrijwilligers en altijd veel behoefte aan nieuwe (jongere) vrijwilligers.

Vrijwilligers horen bij het dorp, het zorgt voor de sociale cohesie en geeft het een goed gevoel om in Loenen te mogen wonen!

Dus geef u op!

Delen:

Gerelateerde berichten

Het Dichte Gat

Corrie C. De Kool-Verhoog Het Dichte Gat. Die wonderlijke naam is gekozen voor een parkeerplaats bij de ingang van de Loenermark aan de Groenendaalse weg in Loenen, tegenover het Nationaal

De Loense Moandag mag weer!

2 jaar kon de Loense Moandag geen doorgang vinden. Maar dit jaar op 1 augustus zijn wij er weer als vanouds. In de (zeer) vroege ochtenduren is er de pony

nieuws uut loenen

Code rood, geel, oranje

Terwijl ik deze column schrijf is het buiten code oranje. Ik zit binnen bij de airco. Het is de dag der dagen! Al dagenlang worden wij licht hysterisch gemaakt omdat

protestantse kerk loenen

Start nieuw kerkelijk seizoen

In het weekend van 3 en 4 september maken we de start van een nieuw kerkelijk seizoen. Het thema van de kerkdienst is `Inspiratie’.  Het leek ons mooi om kunstenaars