ECL breidt aantal energiecoaches uit naar zes

ECL breidt aantal energiecoaches uit naar zes

Wil je onafhankelijk advies over energie besparen? Wij helpen je graag! De Energie Coöperatie Loenen (ECL) beschikt sinds kort over zes energiecoaches die je kunnen begeleiden bij keuzes om energie te besparen of om zelf energie op te wekken en subsidie hiervoor aan te vragen.

Door de huidige hoge energieprijzen is energiebesparing zeer actueel en populair. Het aantal aanvragen voor een energiecoach is de afgelopen periode sterk gestegen waardoor er een wachtlijst is ontstaan.

Gelukkig hebben zich vrijwilligers aangemeld voor de opleiding tot energiecoach. Nadat zij deze opleiding met succes hebben afgerond, gaan ze volop aan de slag om de wachtlijst in Loenen weg te werken.

Degenen die zich hebben aangemeld worden op volgorde van aanmelding benaderd voor een bezoek en wij gaan ons best doen iedereen de komende maanden te bezoeken.

 Mensen die zich alsnog willen aanmelden, kunnen contact opnemen met ECL via het e-mail adres info@ecloenen.nl

De leenwinkel

Wil je zelf aan de slag, om bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in de woning te meten om te kijken of je voldoende ventileert, dan kun je terecht in de leenwinkel voor een luchtkwaliteitsmeter. Het is ook mogelijk om hier een warmtecamera te lenen. Op een warmtebeeldfoto kun je zien op welke punten je woning veel warmte verliest.

In de leenwinkel kun je ook een energiemonitor, de EARN-E, lenen. Deze plug je eenvoudig in op je slimme meter. Hiermee krijg je op minutenbasis meer inzicht in grote energieverbruikers maar ook in ‘sluipverbruik’.  Je kunt kan ook via DE-centrale Loenen sturen op je verbruik en zien hoe de prijzen per uur veranderen.

uitleen@loenenenergie.nl

Delen:

Gerelateerde berichten

De Uitkijktoren

Dorpsraad Loenen Zonnedorp heeft het helemaal gehad met de veelal negatieve, onjuiste en onvolledige berichtgeving in de media over de Uitkijktoren die de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen wil

Recreatiezonering Loenense bossen

Op initiatief van de provincie Gelderland werken Natuurmonumenten en Geldersch Landschap & Kasteelen aan een betere balans tussen ruimte voor natuur en mens. Om kwetsbare natuur te beschermen en tegelijkertijd

Bestelling kerststukken en graftakken

Net als voorgaande jaren kan men dit jaar weer graftakken en kerststukken bestellen via de werkgroep vanuit de Protestantse kerk in Loenen. De bestellingen moeten uiterlijk 4 december binnen zijn!

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.