Dorpsparel Loenen

Dorpsparel Loenen

Ieder jaar krijgt een persoon, die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Loenense dorpsgemeenschap, de Dorpsparel Loenen uitgereikt. Het dorp Loenen kent verschillende personen die zich inzetten om deze woongemeenschap leefbaar te houden. Zij staan klaar voor hun medemens, vereniging of groep. Ieder jaar wordt een Loenenaar onderscheiden met deze hoogste dorpseer.

 Sinds Loenen in 1976 tot Parel van Gelderland werd uitverkoren door de Stichting Ons Dorp Kan Schoner, voor haar verdiensten als schoonste en actiefste dorp, zijn verschillende personen en groepen met deze trofee in het zonnetje gezet.  De bekendmaking en uitreiking door het Parelcomité gebeurt op een onverwacht moment. De gelukkige wordt hiermee ergens in het dorp ‘overvallen’.

Dit jaar was de ‘overval’ op 1 december. Harry Mulder kreeg de Dorpsparel 2023 uitgereikt tijdens de klussenmorgen in het Parochiehuis. Mulder is nog voorzitter van de Stichting Vrienden van de H. Antonius Abt. Hij doet veel voor parochiehuis en klussen op kerkhof. Hij zat in bestuur Scouting Loenen Vaele Ouwe en in de Ouderraad van de St. Aloysius school. Was ook lang actief voor de Pleinmarkten. Hij is ook een paar maal per week klusser bij de voetbalvereniging Loenermark.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud