Loenen in het middelpunt

Loenen in het middelpunt

Veel van het werk van de Dorpsraad blijft in de schaduw. Echter zo af en toe is er kans om vanuit de schaduw naar voren te stappen.

Eind november was er zo’n moment. Vereniging De Kleine Kernen (DKK) had ons gevraagd om een stand in te richten bij het Dorpenplatform. Locatie was het Multi-Functioneel-Centrum in Braamt. Een schitterend nieuw gebouw. De Dorpsraad was – mede dankzij – de vertegenwoordigende verenigingen goed vertegenwoordigd en kon met vele bezoekers van gedachten wisselen. Een nuttige bijeenkomst!

Ook in november was er een bijeenkomst over Zorg. Ook hier in het middelpunt Loenen en onze buren Klarenbeek. Samen met Riwis, gemeente en andere zorgpartijen is er gekeken naar de demografische kaart. In januari gaat dit een vervolg krijgen in wat er nu wel en niet mogelijk is. Het “zorglandschap” is erg in beweging, waardoor deuren opgaan, waarbij anderen deuren gaan klemmen.

Al met al allerlei “middelpunten” waarbij de Dorpsraad betrokken is. Dan spreken we nog eens niet over alle andere organisaties, die met hun vrijwilligers ons dorp duurzaam, leefbaar, en met zorg omringen. Zonder vrijwilligers komt er weinig tot stand! Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet in 2023!

Zoals Herman Gorter ooit schreef: “Een nieuwe lente en een nieuw geluid. Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit.” Laten wij dan samen werken aan een goed geluid in 2024!

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud