Deelnemers gezocht voor onderzoek naar energieflexibiliteit van huishoudens

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar energieflexibiliteit van huishoudens

Met de groei van het aantal warmtepompen, elektrische auto’s en zonnepanelen ontstaan grote uitdagingen om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen. Door flexibeler met energieverbruik om te gaan, bv duurzame energie direct gebruiken of tijdelijk opslaan om te gebruiken als er minder elektriciteit beschikbaar is, kunnen we een deel van de problemen voorkomen. 

Het op grote schaal flexibiliseren van ons elektriciteitsgebruik kan alleen slagen wanneer consumenten en bedrijven bereid zijn mee te doen. GO-e (een landelijk onderzoeksproject van TNO) onderzoekt in samenwerking met het Wattflexproject van ECL welke prikkels consumenten en bedrijven nodig hebben om flexibiliteit te bieden aan de netbeheerder. De Energie Coöperatie Loenen neemt ook deel in dit project en roept inwoners van Loenen op mee te doen.

Om deel te nemen heeft u geen verstand nodig van energie of energieproducten en -diensten, maar het mag wel. U hoeft ook niets te weten over bijvoorbeeld zonnepanelen, elektrische auto’s, warmtepompen of batterijen en u hoeft deze ook niet te hebben, maar het mag wel.

Wat wordt er van je verwacht?

Een aantal deelnemers zal worden geïnterviewd. Je kunt ook deelnemen via een app op je mobieltje dat kost je een week lang vijf minuten per dag. Je ontvangt voor je deelname een kleine vergoeding.

Wil je meer weten over het onderzoek of je aanmelden om mee te doen ga dan naar:

https://survey.tno.nl/ynkkvafwvu?l=nl

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud