Deelnemers gezocht voor onderzoek naar energieflexibiliteit van huishoudens

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar energieflexibiliteit van huishoudens

Met de groei van het aantal warmtepompen, elektrische auto’s en zonnepanelen ontstaan grote uitdagingen om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen. Door flexibeler met energieverbruik om te gaan, bv duurzame energie direct gebruiken of tijdelijk opslaan om te gebruiken als er minder elektriciteit beschikbaar is, kunnen we een deel van de problemen voorkomen. 

Het op grote schaal flexibiliseren van ons elektriciteitsgebruik kan alleen slagen wanneer consumenten en bedrijven bereid zijn mee te doen. GO-e (een landelijk onderzoeksproject van TNO) onderzoekt in samenwerking met het Wattflexproject van ECL welke prikkels consumenten en bedrijven nodig hebben om flexibiliteit te bieden aan de netbeheerder. De Energie Coöperatie Loenen neemt ook deel in dit project en roept inwoners van Loenen op mee te doen.

Om deel te nemen heeft u geen verstand nodig van energie of energieproducten en -diensten, maar het mag wel. U hoeft ook niets te weten over bijvoorbeeld zonnepanelen, elektrische auto’s, warmtepompen of batterijen en u hoeft deze ook niet te hebben, maar het mag wel.

Wat wordt er van je verwacht?

Een aantal deelnemers zal worden geïnterviewd. Je kunt ook deelnemen via een app op je mobieltje dat kost je een week lang vijf minuten per dag. Je ontvangt voor je deelname een kleine vergoeding.

Wil je meer weten over het onderzoek of je aanmelden om mee te doen ga dan naar:

https://survey.tno.nl/ynkkvafwvu?l=nl

Delen:

Gerelateerde berichten

Herdenkingsbos Klein Veldhuizen

Tot rust komen In het Herdenkingsbos Klein Veldhuizen aan de Hoofdweg in Loenen is de aanleg van een 2e natuurvijver gereedgekomen. De nieuwe vijver is gesitueerd op de zuidelijke helft

Enquête Dorpsraad/ECL

Per Oktober 2022 houdt de Dorpsraad Loenen ongeveer elke drie maanden een korte enquête onder de bewoners van Loenen. De onderwerpen zullen daarbij variëren. We sluiten steeds af met de

de zonnebloem

De Zonnebloem

Vrijwilligers gezocht Zonnebloem Loenen is een actieve vereniging, die met zo’n 25 vrijwilligers leuke activiteiten organiseert voor mensen uit Loenen, die door een lichamelijke beperking vaak niet meer zelfstandig op

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.