Losse Loenense weetjes

Losse Loenense weetjes

Muziek:

Enige tijd geleden heeft de Poort samen met OLTO muziekinstrumenten aangevraagd bij het Initiatievenfonds van de Gemeente Apeldoorn. Het doel was om op goedkope instrumenten te leren musiceren samen met OLTO. Achterliggende gedachte is: leren om muziek te maken én voor OLTO een nieuwe jeugdige aanwas in de muziekvereniging. Inmiddels is er een jeugdorkest dat heel aardig speelt onder leiding van de dirigent van OLTO. Er is zelfs al een uitvoering geweest! We werden gebeld of we als Dorpsraad een keer naar een uitvoering kwamen, “niet zomaar”, zei Julia van Olto: “als we kwamen dan wel met gesponsorde petjes”. We zijn de uitdaging aangegaan en hebben in Max van Oorspronk van Bedrijventerrein Veldhuizen een sponsor gevonden

De minister op bezoek:

Afgelopen maandag is minister Wopke Hoekstra met een aantal Provinciale Statenleden en een Gedeputeerde in Loenen geweest om met eigen ogen te zien wat de stand van zaken is met de N786 en wat zijn de belangrijke punten voor een klein dorp als Loenen. De actiegroep N786 heeft het gezelschap een update gegeven, verder heeft men alles gehoord op het gebied van Duurzaamheid, Wonen en Zorg. Met name de inkijk in de vorderingen die André Zeijseink gaf, liet het gezelschap met open mond kijken en luisteren.   
Het was een levendige discussie waarbij we zeker ons ei kwijt konden bij de Provinciale leden en de vertegenwoordigers van de Gemeenteraad.                                                                            

Kieveen:

Opnieuw zijn we de discussie aangegaan met de Gemeente over de Infrastructuur rond het Kieveen. Belangrijk is dat we het Kieveen hard nodig hebben voor de bedrijven die zich daar willen vestigen en dus voor de werkgelegenheid. Maar ook belangrijk voor het verkeer, is dat de route langs Kanaal Zuid gekozen wordt en niet via de Voorsterweg en de Hoofdweg. Een moeizame en lastige discussie die ongetwijfeld nog even zal voortduren. We hopen dat we snel tot een vergelijk kunnen komen.

De Dorpsraad Loenen Zonnedorp

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud