Deel opbrengst Zonnedak Thomassen vloeit terug naar sociaal potje voor Loenen

Deel opbrengst Zonnedak Thomassen vloeit terug naar sociaal potje voor Loenen

De Energie Coöperatie Loenen (ECL) heeft een goed jaar achter de rug. Het Zonnedak Thomassen leverde meer op dan verwacht door het grote aantal zonne-uren en de hoge stroomprijzen. Als coöperatie hebben we geen winstoogmerk en een deel van deze extra winst gaat dan ook terug naar Loenen.

De leden van de coöperatie stemden in met een de vorming van een potje dat ingezet kan worden voor sociale activiteiten in het dorp die bijdragen aan de leefbaarheid van Loenen. Daarnaast gaat een deel naar de bestrijding van energiearmoede.

Heb je een goed idee voor het vergroten van de leefbaarheid of verduurzaming van Loenen? Schrijf een voorstel en dien dit in bij de energiecoöperatie.

De coöperatie is verder nog op zoek naar mensen die als energiecoach andere dorpsgenoten willen adviseren bij het verduurzamen van hun huis. Voor je aan de slag gaat, krijg je een opleiding tot energiecoach.

Naast het Zonnedak Thomassen heeft de coöperatie ideeën om op nog twee gebouwen collectieve zonnedaken te leggen. Met die twee daken erbij zou de vraag van huishoudens in Loenen bijna gedekt worden.

Iedereen dit nog geen lid van de energiecoöperatie is, roepen we op om lid te worden. Hoe groter het ledenbestand hoe meer slagkracht we als coöperatie hebben en hoe grotere projecten we aankunnen. Samen maken we Loenen duurzaam!

Via onderstaande link kunt u het interview van voorzitter André Zeijseink met de Stentor lezen.

https://www.destentor.nl/apeldoorn/kassa-het-hele-dorp-profiteert-van-topjaar-voor-groot-zonnedak-in-loenen~ae55fde7/#comments-anchor

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud