De Tweede Stee Kiezen voor ‘wat we wel kunnen doen’

We konden na de persconferentie gaan balen dat onze kerstviering voor het tweede jaar door Corona aan ons voorbij ging…

Of wij konden ons “licht” laten schijnen op hetgeen we nog allemaal wél kunnen doen en waar we dankbaar voor zijn. Wij kozen voor het tweede!

Op De Tweede Stee willen we uitdragen, en onze kinderen leren, om op zoek te gaan naar het positieve, al is het heel makkelijk om in deze tijden juist naar de negatieve aspecten te kijken.

Binnen ons team zijn we flexibel en kunnen we snel schakelen dus ons kerstfeest bogen we binnen één dag (met hulp van onze betrokken oudercommissie) om tot een “lichtfeest” waar dankbaarheid en samenzijn centraal stonden.

Op vrijdag morgen 17 december werden de kinderen verwacht in hun “sparkling outfit”. Alle lampen op school waren uit, maar wij hebben ervoor gezorgd dat de lichtjes van de kerstbomen en onze outfits voldoende licht binnen school brachten. 

We genoten in de klas van een heerlijk kerstontbijt en mochten allemaal een lichtje aansteken voor degene aan wie we extra denken in deze tijd en wel wat warmte en steun konden gebruiken.
Iedereen mocht een kerstkaars versieren met bijenwas om deze thuis een mooie plek te geven voor op de kersttafel.

Buiten werd een heus “winterkampvuur plek” ingericht met bankjes, kleedjes, kerstbomen en het belangrijkste: een kampvuur!  Hieraan konden we ons lekker opwarmen en een warme marshmallow en sterretjes mochten uiteraard niet ontbreken!

We sluiten de dag af door hetgeen we dankbaar voor zijn op sterren te schrijven en in onze ”dankbaarheidsboom” te hangen als statement voor “licht” in moeilijke tijden.

Delen:

Gerelateerde berichten

Succes energiebesparingsacties

De energiebesparingsacties van de coöperatie zijn een groot succes. Door het grote aantal aanmeldingen is er nog een wachtlijst. Iedereen komt aan de beurt maar in de warme zomermaanden waarin

werken en ondernemen

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

In het stuk van de Provincie staat dat er gepraat gaat worden. Een eerste gesprek is inmiddels achter de rug, een vervolg is gepland. Duidelijk is door ons gesteld dat