De Tweede Stee Kiezen voor ‘wat we wel kunnen doen’

De Tweede Stee Kiezen voor ‘wat we wel kunnen doen’

We konden na de persconferentie gaan balen dat onze kerstviering voor het tweede jaar door Corona aan ons voorbij ging…

Of wij konden ons “licht” laten schijnen op hetgeen we nog allemaal wél kunnen doen en waar we dankbaar voor zijn. Wij kozen voor het tweede!

Op De Tweede Stee willen we uitdragen, en onze kinderen leren, om op zoek te gaan naar het positieve, al is het heel makkelijk om in deze tijden juist naar de negatieve aspecten te kijken.

Binnen ons team zijn we flexibel en kunnen we snel schakelen dus ons kerstfeest bogen we binnen één dag (met hulp van onze betrokken oudercommissie) om tot een “lichtfeest” waar dankbaarheid en samenzijn centraal stonden.

Op vrijdag morgen 17 december werden de kinderen verwacht in hun “sparkling outfit”. Alle lampen op school waren uit, maar wij hebben ervoor gezorgd dat de lichtjes van de kerstbomen en onze outfits voldoende licht binnen school brachten. 

We genoten in de klas van een heerlijk kerstontbijt en mochten allemaal een lichtje aansteken voor degene aan wie we extra denken in deze tijd en wel wat warmte en steun konden gebruiken.
Iedereen mocht een kerstkaars versieren met bijenwas om deze thuis een mooie plek te geven voor op de kersttafel.

Buiten werd een heus “winterkampvuur plek” ingericht met bankjes, kleedjes, kerstbomen en het belangrijkste: een kampvuur!  Hieraan konden we ons lekker opwarmen en een warme marshmallow en sterretjes mochten uiteraard niet ontbreken!

We sluiten de dag af door hetgeen we dankbaar voor zijn op sterren te schrijven en in onze ”dankbaarheidsboom” te hangen als statement voor “licht” in moeilijke tijden.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud