De Tweede Stee Kiezen voor ‘wat we wel kunnen doen’

We konden na de persconferentie gaan balen dat onze kerstviering voor het tweede jaar door Corona aan ons voorbij ging…

Of wij konden ons “licht” laten schijnen op hetgeen we nog allemaal wél kunnen doen en waar we dankbaar voor zijn. Wij kozen voor het tweede!

Op De Tweede Stee willen we uitdragen, en onze kinderen leren, om op zoek te gaan naar het positieve, al is het heel makkelijk om in deze tijden juist naar de negatieve aspecten te kijken.

Binnen ons team zijn we flexibel en kunnen we snel schakelen dus ons kerstfeest bogen we binnen één dag (met hulp van onze betrokken oudercommissie) om tot een “lichtfeest” waar dankbaarheid en samenzijn centraal stonden.

Op vrijdag morgen 17 december werden de kinderen verwacht in hun “sparkling outfit”. Alle lampen op school waren uit, maar wij hebben ervoor gezorgd dat de lichtjes van de kerstbomen en onze outfits voldoende licht binnen school brachten. 

We genoten in de klas van een heerlijk kerstontbijt en mochten allemaal een lichtje aansteken voor degene aan wie we extra denken in deze tijd en wel wat warmte en steun konden gebruiken.
Iedereen mocht een kerstkaars versieren met bijenwas om deze thuis een mooie plek te geven voor op de kersttafel.

Buiten werd een heus “winterkampvuur plek” ingericht met bankjes, kleedjes, kerstbomen en het belangrijkste: een kampvuur!  Hieraan konden we ons lekker opwarmen en een warme marshmallow en sterretjes mochten uiteraard niet ontbreken!

We sluiten de dag af door hetgeen we dankbaar voor zijn op sterren te schrijven en in onze ”dankbaarheidsboom” te hangen als statement voor “licht” in moeilijke tijden.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Doe mee, bespaar energie en geld!

Begin het nieuwe jaar goed en kijk hoe je kunt besparen op je energierekening. De gemeente Apeldoorn, Veluwonen en de Energie Coöperatie Loenen helpen je daarbij. Huurders kregen in december

nieuws uut loenen

Van de redactie

Deze NuL komt uit op één van de laatste dagen van 2021. Wat hebben we weer een bijzonder jaar achter de rug. Vanuit een Lockdown naar geen regels en dan

werken en ondernemen

Nieuwe corona-noodsteun voor ondernemers

Ondernemers in de gemeente Apeldoorn kunnen mogelijk profijt hebben van de speciale subsidieregeling voor corona-noodsteun die de gemeente in het leven heeft geroepen. Er zijn vier verschillende soorten tegemoetkomingen, elk