Wat gebeurt er in Loenen!

Wat gebeurt er in Loenen!

Op allerlei gebied wordt er gesproken, onderhandeld en gepresenteerd! De inzet van de vrijwilligers is fantastisch evenals de sociale cohesie in het dorp. Als we zien wat er allemaal gebeurt, mogen we als inwoners van Loenen best trots zijn op ons dorp en de inwoners.

Zorg: We proberen om 24/7 zorg naar Loenen te halen, zodat de ouderen niet meer naar elders hoeven als ze hulpbehoevend worden. De plannen zijn er, nu de uitvoering nog. Kijk ook maar eens naar de Bruisbeek, wat daar al vele jaren gebeurt door vrijwilligers is fantastisch!

Groen: Er wordt hard gewerkt aan een groen(er) buitengebied, via de nieuwe “recreatie zonering in het buitengebied” het opruimen van het zwerfvuil en ja ook nog steeds wordt er (positief) onderhandeld met de Provincie over de uitkijktoren, want we geven in Loenen niet zomaar op! Marloes, Eise, Astrid en Gerrit zijn hier volop mee bezig.

Wonen: Ook op het gebied van wonen zijn we een stap verder, we hebben recent een plan naar de Gemeente gepresenteerd waarin starterswoningen voor jongeren en betaalbare huisvesting voor ouderen centraal stonden.

Sport- en verenigingsleven: De eerste discussies over de toekomst van sport en verenigingsleven worden gevoerd. Waar moeten we aandenken? Wat zijn uitbreidingsmogelijkheden? Wat hebben verenigingen nodig om voort te kunnen bestaan?

Toerisme: Er worden mooie plannen gemaakt voor de komende jaren, Hein is hier heel druk mee, samen met de regio, de Gemeente en Provincie.

Duurzaamheid: Regelmatig wordt iedereen op de hoogte gehouden van de voortgang van de Energiecoöperatie, André, Jeroen, Willem en een groep vrijwilligers zetten zich geweldig in voor alle energieprojecten in Loenen!

Veiligheid: De N786 (Eerbeekseweg en Kanaal Zuid) is en blijft voorlopig een dossier waar we druk mee zijn en waarschijnlijk voorlopig zullen blijven. Het gewonnen kortgeding van de Provincie geeft ons een steuntje in de rug, het is en blijft echter een hoofdpijn dossier. Er wordt in ieder geval nog steeds gesproken.

Ondernemen: Veel bedrijven in de regio hebben uitbreidingplannen, enerzijds op het bedrijventerrein Kieveen, anderzijds op diverse locaties in Loenen, goed voor de werkgelegenheid in Loenen.

Bovenstaand een kleine inkijk in de vele activiteiten in Loenen waar veel mensen druk mee zijn, we zijn zoals gezegd voorlopig nog van de straat!

Het bestuur van Dorpsraad Loenen Zonnedorp bestaat uit:

Willem de Zanger, Marian Zoet, Timon Luesink, Hein Reusken, Janneke van Oorspronk, Wim Bouhuis, Gerrit van der Sprenge, André Zeijseink.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud