De kap Ervaringsmaatjes gezocht

De kap Ervaringsmaatjes gezocht

Ervaringsmaatjes is een maatjesproject waarbij jonge mantelzorgers worden begeleid door een jongvolwassen vrijwilliger of stagiaire die zelf ook is opgegroeid met gezinslid met een lichamelijke of psychische ziekte, een beperking of verslaving.
Vaak gaat veel aandacht en zorg uit naar het zieke of beperkte gezinslid; dat is logisch en gewoon voor een jonge mantelzorger, maar het kan ook wel eens lastig zijn. Daarom is er nu Ervaringsmaatjes.
Ervaringsmaatjes kunnen zich goed verplaatsen in de schoenen van een jonge mantelzorger omdat zij een vergelijkbare thuissituatie hadden. Samen ondernemen zij acht maanden lang elke week iets leuks. Even 1 op 1 aandacht!

‘Het is fijn om een maatje te hebben die mij begrijpt, iemand die een beetje hetzelfde heeft meegemaakt´

Een ervaringsmaatje biedt een luisterend oor, ondersteunt bij praktische zaken en is er voor de gezelligheid. Ook helpt hij of zij inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de jonge mantelzorger.
De Kap traint en begeleidt de maatjes en zorgt voor een geschikte match.
Ervaringsmaatjes Apeldoorn is mogelijk gemaakt door financiële steun van het Meisjes Weeshuis in Apeldoorn en van het Oranjefonds.

Oproep
Jonge mantelzorgers van 7 tot en met 23 jaar kunnen zich vanaf nu aanmelden bij de Kap als ze een maatje willen. Mensen tussen 18 en 35 jaar oud, die zelf ook met zorg in het gezin te maken hebben of hadden kunnen zich aanmelden als maatje. Dat kan door te mailen met b.sural@dekap.nl
Meer informatie? Kijk op http://ervaringsmaatjes.nl/

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud