Column Huis zonder Naam

nieuws uut loenen

Column Huis zonder Naam

Kent u dat? Dat je meer waarde hecht aan iets dan jezelf door hebt? Bij ons was dat laatst het geval. Het heeft in februari aardig gestormd in Nederland. Maar storm Dudley spande de kroon. Vooraf alles in en om het huis veiligstellen en  dan veilig binnen zitten, maar toch. Op het hoogtepunt van de storm een enorme klap voor ons huis. Te donker om iets te zien en te gevaarlijk om naar buiten te gaan.

De volgende ochtend zagen we wat er was gebeurd. Het naambord was van ons huis gewaaid! Het hing er toch al heel wat jaren dus hoe dit kon gebeuren? Geen idee. Probleem was dat het bord niet meer te herstellen was. Wat nu? Wij vonden meteen dat geen naam meer op ons huis geen optie was. Het hoort erbij! Gelukkig hebben wij inmiddels in Loenen een grote vrienden en kennissenkring opgebouwd en hier zitten ook hele handige mensen tussen.

Dus iemand vond voor ons nagenoeg hetzelfde model plank, iemand kopieerde de letters en heeft met de hand de naam op het bord gebeiteld. Vervolgens konden wij het schuren, schilderen en lakken. Nieuwe haken eraan om op te hangen. Vervolgens een steiger gehuurd en toch maar grotere bouten in de gevel gezet. En daarna het naambord weer opgehangen.

Wij zijn weer helemaal blij want ons huis is weer compleet.

Sinds 2 april heeft ons huis haar naam “De Zandklep” weer terug. Zo hoort zij thuis in Loenen.

Olga Oudt

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud