Column De Burggraaf

nieuws uut loenen

Column De Burggraaf

Wat een geweldige mogelijkheid boden begin september de nieuwe eigenaren van boerderij De Burggraaf aan buren en belangstellenden. Er kon gekeken worden in de nog niet verbouwde boerderij. Onvoorstelbaar hoe de vorige bewoners, de gebroeders Scholten, er geleefd hebben. Heel lang geen leidingwater, geen elektriciteit, geen riolering en geen gas. Lage zoldering, Weinig ramen.  

Een stukje Openluchtmuseum in Loenen, zoals de nieuwe eigenaren het noemen. Het was of je terugging in de tijd en ik bleef me verbazen.

Bij de verbouwing zullen elementen met monumentale waarden behouden blijven, zowel buiten als binnen. De bedsteden, zoveel mogelijk oude houten gebinten en alles wat bruikbaar is zal zoveel mogelijk hergebruikt worden.

Tijdens de bouw kan er niet in de boerderij gekeken worden, maar langs wandelen op veilige afstand kan altijd.

Ik heb grote bewondering voor Lucas en Anneke Greep dat ze dit avontuur aandurven en de boerderij tot een pronkjuweel van Loenen gaan maken.  

Marian Zoet

Delen:

Gerelateerde berichten

Uitbreiding trainersstaf voor G voetbal

Loenermark zoekt aanvulling voor de trainersstaf met betrekking tot G-Voetbal. Het gaat om een uurtje trainen in de 2 weken. De training is op vrijdagavond van 18:45-19:45 uur. Info via

Middelste Molen Loenen

De Middelste Molen: Vrijwilligers gezocht!

De ambachtelijke papierfabriek en museum ‘De Middelste Molen’ te Loenen heeft behoefte aan nieuwe vrijwilligers (m/v). De Middelste Molen wordt jaarlijks bezocht door ca. 10.000 mensen. Ruim 50 vrijwilligers leiden

Duofiets

Het mooie weer komt er weer aan, dus wordt het tijd om eens een mooie fietstocht te gaan maken. Daarvoor is er voor hen, die er graag eens op uit

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.