Column De Burggraaf

nieuws uut loenen

Column De Burggraaf

Wat een geweldige mogelijkheid boden begin september de nieuwe eigenaren van boerderij De Burggraaf aan buren en belangstellenden. Er kon gekeken worden in de nog niet verbouwde boerderij. Onvoorstelbaar hoe de vorige bewoners, de gebroeders Scholten, er geleefd hebben. Heel lang geen leidingwater, geen elektriciteit, geen riolering en geen gas. Lage zoldering, Weinig ramen.  

Een stukje Openluchtmuseum in Loenen, zoals de nieuwe eigenaren het noemen. Het was of je terugging in de tijd en ik bleef me verbazen.

Bij de verbouwing zullen elementen met monumentale waarden behouden blijven, zowel buiten als binnen. De bedsteden, zoveel mogelijk oude houten gebinten en alles wat bruikbaar is zal zoveel mogelijk hergebruikt worden.

Tijdens de bouw kan er niet in de boerderij gekeken worden, maar langs wandelen op veilige afstand kan altijd.

Ik heb grote bewondering voor Lucas en Anneke Greep dat ze dit avontuur aandurven en de boerderij tot een pronkjuweel van Loenen gaan maken.  

Marian Zoet

Delen:

Gerelateerde berichten

Gratis Opslag container voor Loenense Evenementen

Vanuit Veldhuizen stellen we een opslag container gratis ter beschikking voor Loenense evenementen. De container heeft laatst bijvoorbeeld het weekend bij het schaapscheerdersfeest gestaan.  De enige voorwaarde om gebruik te

Reanimatie training Loenen in November

Bij voldoende deelname start er een beginnersopleiding Reanimatie/AED in November en wel op Woensdag 2 en 16 November van 19.45 – 21.45 in de Bruisbeek.Er zijn nu nog 3 plekken

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.