Column De Burggraaf

nieuws uut loenen

Wat een geweldige mogelijkheid boden begin september de nieuwe eigenaren van boerderij De Burggraaf aan buren en belangstellenden. Er kon gekeken worden in de nog niet verbouwde boerderij. Onvoorstelbaar hoe de vorige bewoners, de gebroeders Scholten, er geleefd hebben. Heel lang geen leidingwater, geen elektriciteit, geen riolering en geen gas. Lage zoldering, Weinig ramen.  

Een stukje Openluchtmuseum in Loenen, zoals de nieuwe eigenaren het noemen. Het was of je terugging in de tijd en ik bleef me verbazen.

Bij de verbouwing zullen elementen met monumentale waarden behouden blijven, zowel buiten als binnen. De bedsteden, zoveel mogelijk oude houten gebinten en alles wat bruikbaar is zal zoveel mogelijk hergebruikt worden.

Tijdens de bouw kan er niet in de boerderij gekeken worden, maar langs wandelen op veilige afstand kan altijd.

Ik heb grote bewondering voor Lucas en Anneke Greep dat ze dit avontuur aandurven en de boerderij tot een pronkjuweel van Loenen gaan maken.  

Marian Zoet

Delen:

Gerelateerde berichten

Succes energiebesparingsacties

De energiebesparingsacties van de coöperatie zijn een groot succes. Door het grote aantal aanmeldingen is er nog een wachtlijst. Iedereen komt aan de beurt maar in de warme zomermaanden waarin

werken en ondernemen

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

In het stuk van de Provincie staat dat er gepraat gaat worden. Een eerste gesprek is inmiddels achter de rug, een vervolg is gepland. Duidelijk is door ons gesteld dat