Column 2022

nieuws uut loenen

Column 2022

De Sinterklaasintocht was een groot succes. De kerstbomen van Lomivé worden weer geplaatst. Dat brengt me tot enig terugblikken. Wat een heftig jaar is 2022 geworden. De oorlog in Oekraïne, zo dichtbij, heeft over alles eigenlijk een grijze wolk gelegd.

Maar toch heeft de zon heerlijk geschenen, het was een prachtige zomer, ook voor de vele toeristen. We konden eindelijk weer op vakantie. Het dorpshart is bijna klaar en de herten kregen een prachtig nieuw onderkomen, dankzij heel veel vrijwillige bijdragen! Corona lijkt minder ingrijpend, we kunnen weer bewegen en afspreken met elkaar.

Echter ook onrust alom, mensen met korte lontjes. Boerenzorgen en boerenprotesten. Onverwachte en slecht uitpakkende gerechtelijke uitspraken. Veel asielzoekers en veel woningzoekenden. Energieprijzen die we ons in januari nog niet voor konden stellen. En in Loenen nog steeds veel te veel verkeer op de twee doorgaande provinciale wegen.

Vele gesprekken door het dagelijks bestuur van de dorpsraad met de Provinciale Gedeputeerde, Statenleden, en ambtenaren. Vele gesprekken ook met Wethouders en Raadsleden en ambtenaren. En veel gesprekken met dorpsgenoten.

Willen we dan zoveel in Loenen? Ja, onze ambities zijn hoog. Woningbouw, een nieuwe school, 24 uurszorg, bedrijventerrein Kieveen en een leefbaar en veilig dorp.

Een fijne decembermaand gewenst

Marian Zoet

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud