Code rood, geel, oranje

nieuws uut loenen

Code rood, geel, oranje

Terwijl ik deze column schrijf is het buiten code oranje. Ik zit binnen bij de airco. Het is de dag der dagen! Al dagenlang worden wij licht hysterisch gemaakt omdat het nog nooit eerder zo heet is geworden in Nederland. Er is zelfs door de overheid een heus hitteprotocol in werking gesteld en daarin wordt ons letterlijk vertelt wat wij moeten doen.

Oké het wordt steeds warmer en op dit soort temperaturen zijn we niet echt ingesteld, maar kom op zeg! Proberen iets rustiger aan te doen en genoeg drinken en wanneer mogelijk de schaduw op zoeken kan iedereen bedenken en daar is geen protocol voor nodig.

Natuurlijk ben ik blij dat ik binnen mag zitten en niet buiten hoef te werken maar die maffe hond van mij ligt dus buiten op het terras in het zonnetje te bakken. Ik ga dadelijk kijken of zij gaar is.

Grappig om te zien hoe de dieren hiermee omgaan. 2 katten zitten lekker binnen, 1 is er buiten en zal vermoedelijk ergens in de schaduw liggen slapen. De kippen zoeken de schaduw op of nemen rustig een stofbadje en spreiden hun vleugels uit in de zon. Zij hebben helemaal geen protocol nodig

Vanmorgen fietste ik door Loenen, alles stil, iedereen de gordijnen of luiken dicht en de zonneschermen naar beneden, verder bijna niemand op straat. Ook Loenenaren hebben geen protocol nodig om te bedenken wat te doen met extreem weer. Of zijn wij toch slimmer dan de overheid denkt?

Olga Oudt

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud