Bloembakken in Loenen

Bloembakken in Loenen

Dit voorjaar hebben Arend Jan Hammink en Adriaan Blom via Lomive een voorstel gedaan voor het plaatsen van 18 cortenstalen bloembakken in de kern van Loenen.  Deze worden beplant met klimaatbestendige, duurzame planten, afgewisseld met voorjaars- en zomerbloeiers, zodat het een fleurig en kleurrijk geheel wordt. Als Dorpsraad vinden wij dat bloembakken niet alleen bijdragen aan de leefbaarheid maar ook ons dorp nog aantrekkelijker maken. Een prettige bijkomstigheid is dat de Eerbeekseweg en Hoofdweg door bloembakken (en ander groen) optisch wat smaller lijken, waardoor de bloembakken een snelheid verlagend effect kunnen hebben (natuurlijk sturen).

Samen met provincie en gemeente zijn we nu tot overeenstemming gekomen om uitvoering te geven aan dit voorstel. Die overeenstemming houdt in dat de provincie de bloembakken bekostigt en de komende drie jaren zorg draagt voor de beplanting, het onderhoud en het water geven. Na deze drie jaar neemt de gemeente de beplanting op zich en wil samen met vrijwilligers uit ons dorp het onderhoud en het watergeven voor rekening nemen. Wij krijgen daartoe van de provincie een aanhangwagen, watertank en elektrische pompinstallatie. De verwachting is dat de bloembakken in het najaar geplaatst worden. We kregen het helaas voor dit zomerseizoen niet rond maar zien dit nu wel voor meerdere jaren geregeld. Dit alles onder voorbehoud van definitieve goedkeuring binnen de provincie maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit goedkomt.  

De huidige polyester bloembakken op de Eerbeekseweg (drie stuks) worden verplaatst naar het dorpshart en de groenstrook op de Kempe. Hoveniersbedrijf Wilco Woestenenk is bereid deze bloembakken te adopteren, zodat ook deze gevuld worden met mooie planten en in het onderhoud wordt voorzien.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud