Wonen in Loenen

Wonen in Loenen

Na de laatste publicatie in NUL is er weer het nodige gebeurt. We hebben nu een afspraak met Hoofd Wonen van de Gemeente Apeldoorn en Harriët Althof, het lijkt erop dat we eindelijk gehoor hebben gekregen over het tekort aan woningen. Met name starterswoningen, levensloopbestendige woningen en sociale huurwoningen.

Het laatste bericht dat we gestuurd hebben richting de Gemeente:

“Wonen in Loenen is voor, met name, de jongeren een steeds groter probleem. Men wil graag. Er zijn vele jongeren die een huis willen kopen, echter gezien de krankzinnige prijzen is het geen haalbare kaart.

De prijzen van de huizen in Loenen en overige dorpen worden opgedreven door mensen uit het westen van het land, zeker op lange termijn gaat dat een probleem veroorzaken.

Op korte termijn bekent deze situatie dat de jongeren wegtrekken en dus niet meer in Loenen, waar men geboren en getogen is, een plek kunnen vinden, dit heeft o.a. consequenties voor het sport- en verenigingsleven.

Ook voor de ouderen die een huis bewonen uit de 50er en 60er jaren met een lage huur en die nu gelijkvloers en comfortabel willen wonen is het verschil in huurprijs van nu en een toekomstige levensloopbestendige woning te groot. Voor ouderen met een relatief dure woning, die een dergelijke woning zoeken, zijn er geen betaalbare woningen in Loenen te koop of kavels beschikbaar.

Er is ruimte voor inbreiding in Loenen, we moeten echter niet te lang wachten met het nemen van beslissingen. We vragen al meerdere jaren aan de Gemeente om de eventuele locaties met ons door te nemen, helaas blijft het bij vragen en zeuren vanuit Loenen.

Deze locaties zijn overigens al meerdere malen gedeeld met de Gemeente.

We hopen dat we nu op korte termijn met elkaar de Loenense problemen kunnen bespreken.”

De Dorpsraad Loenen

Delen:

Gerelateerde berichten

Het Vlaggen seizoen is weer voorbij.

De Loenense vlaggen mogen gewassen en opgeborgen worden tot volgend jaar. We zien ze graag weer verschijnen na Bevrijdingsdag 2024. Het was fijn ze dit jaar aan zoveel vlaggenstokken te

De energiecoaches starten weer op

Wil je goed voorbereid zijn om er de komende winter warmpjes bij te zitten? De energiecoaches van Energie Coöperatie Loenen staan na een welverdiende zomervakantie weer in de startblokken om

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.