Wapenbord in de Protestantse Kerk Loenen

Wapenbord in de Protestantse Kerk Loenen

In de kerkdienst van 28 augustus om 10.00 in de Protestantse Kerk wordt een oud wapenbord in de kerk onthuld.

Waar gaat het om? De familie Hackfort had wapenborden, wandborden met de familiewapens erop van de voorouders. Elk van één persoon, en lange tijd werd gedacht dat ze verloren waren gegaan. Maar er blijken nog verschillende ervan bewaard gebleven. Het wapenbord van Elisabeth Maria Hackfort uit de 17e eeuw, bleek onder beheer van Geldersch Landschap & Kasteelen in kasteel Cannenburch te hangen, in Vaassen. Mede op initiatief van Corrie de Kool en met de royale medewerking van Geldersch Landschap en Kasteelen heeft het wapenbord de weg teruggevonden naar Loenen. Daar zijn we heel blij mee, het geeft nog meer de historische waarde van ons kerkgebouw aan en past ook bij de grafsteen die in de kerk ligt.

Zoals gezegd gaan we het wapenbord zondag 28 augustus onthullen en zal het daarna natuurlijk ook te zien zijn in de kerk, want daar hebben we een leenovereenkomst voor getekend, dat het in onze kerk mag blijven, de plek waar het ook ooit gehangen heeft. Loenen is een historisch monument rijker.

Delen:

Gerelateerde berichten

De Uitkijktoren

Dorpsraad Loenen Zonnedorp heeft het helemaal gehad met de veelal negatieve, onjuiste en onvolledige berichtgeving in de media over de Uitkijktoren die de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen wil

Recreatiezonering Loenense bossen

Op initiatief van de provincie Gelderland werken Natuurmonumenten en Geldersch Landschap & Kasteelen aan een betere balans tussen ruimte voor natuur en mens. Om kwetsbare natuur te beschermen en tegelijkertijd

Bestelling kerststukken en graftakken

Net als voorgaande jaren kan men dit jaar weer graftakken en kerststukken bestellen via de werkgroep vanuit de Protestantse kerk in Loenen. De bestellingen moeten uiterlijk 4 december binnen zijn!

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.