Vijvers Lonapark

Vijvers Lonapark

Er is veel ergernis over de vijvers langs de Hoofdweg (Meiallee).
Vanwege het warme weer zijn de vijvers vrijwel drooggevallen. Een mooi moment om iets aan de vijvers te doen, dachten we. We hebben daarom contact opgenomen met de Gemeente en overlegd of er onderhoud gepleegd kan worden aan de vijvers.
Destijds zijn de vijvers geschonken aan het dorp Loenen door Lona Verpakking Loenen (nu Smurfit Kappa en Smart Solutions) samen met het Lonapark.       
De Gemeente Apeldoorn heeft destijds het onderhoud overgenomen en zou dit samen met het Waterschap (de beken rondom het Lonapark) uitvoeren. Helaas is er de laatste jaren niets gebeurd en is het ook nog erg droog geweest met als gevolg vrijwel droge vijvers met veel blad, geen vis en veel stank.
Het uitdiepen van de vijvers is een risicovolle onderneming, je kan het niet zomaar met een machine uitdiepen, het gevaar bestaat dat er schade ontstaat aan de leemlaag met als gevolg lekkage en water dat in de grond zakt. Gelukkig is er nog genoeg expertise in Loenen om de Gemeente met raad te helpen om het zo met elkaar in goede banen te leiden. De Gemeente heeft aangegeven dit eerst te onderzoeken, en via een budget toestemming voor uitvoering aan te vragen. Dit zal waarschijnlijk in 2023 plaatsvinden.
Gezien de problemen met water in Nederland hopen we op een spoedig herstel van de vijvers, dan kunnen de reigers ook weer komen vissen!
 
De Dorpsraad

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud