Samenwerken op het land op de Herenboerderij in Loenen

Samenwerken op het land op de Herenboerderij in Loenen

Je (klein)kinderen laten zien waar het eten vandaan komt. Dat is één van de redenen voor de leden van De Groote Modderkolk om Herenboer te worden.

Lekker met je voeten in de klei samen uien rapen met je vader, moeder of je opa of oma. Én samen met de boer, die je tijdens het werken van alles vertelt over hoe de groente groeit en over de dieren op boerderij. Daarna naar de jonge kalfjes kijken en een boerenspel doen bij de stal. Dat was vorige maand een leuke kindermiddag op Herenboerderij de Groote Modderkolk. Veel ouders en grootouders vinden het belangrijk dat kinderen zien waar hun eten vandaan komt en ervaren wat daarvoor nodig is. Dan smaakt groente ineens nog beter. Daarom organiseren de Herenboeren ook kinderactiviteiten.

Herenboeren Loenen is een coöperatie waar zo’n 200 huishoudens, samen met een boer, voedsel produceren in een gemend kleinschalig boerenbedrijf. Groente, voor wie wil vlees en als de boomgaard voldoende gegroeid is ook fruit.

Lijkt jou dat ook wat? Loop dan eens mee met een rondleiding op 5 november of 19 november van 10-11:30 uur. Er is nog plek. Aanmelden kan via onze website grootemodderkolk.herenboeren.nl

Delen:

Gerelateerde berichten

Bloembakken in Loenen

Dit voorjaar hebben Arend Jan Hamming en Adriaan Blom via Lomive een voorstel gedaan voor het plaatsen van 18 cortenstalen bloembakken in de kern van Loenen.  Deze worden beplant met

Opknapbeurt Rotonde Eerbeek.

Al meerdere jaren is de rotonde Loenen/ Eerbeek een doorn in ons oog. Het onkruid tiert welig en wordt af en toe gemaaid, zodat je er ook overheen kunt kijken.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.